Carabaña assoleix la 68a plaça en l’europeu de cros

En el relleu mixt, Cinca, Mourelo, Moya i Gómez van ser 11ns en passar la meta amb un temps de 20.40

Els corredors de la FAA, a Dublín.
Els corredors de la FAA, a Dublín. | FAA

El combinat nacional d’Andorra va competir ahir en el Campionat d’Europa de Cros. Nahuel Carabaña va estar present en les finals masculines sub-23, assolint una més que meritòria 68a plaça, mentre que Aina Cinca, Xènia Mourelo, Pol Moya i Carles Gómez van formar l’equip de relleus mixt, i van registrar l’11a i última posició en traspassar la meta amb un temps acumulat de 20.40.

Pel que fa a Carabaña, aquest va travessar la línia de meta amb un temps de 26.48, a 2.19 del primer classificat, que va ser el britànic Charles Hicks, amb un temps de 24.29. L’andorrà va afrontar la seva quarta participació en els campionats d’Europa de Cros, aquesta darrera ocasió com l’última en categoria sub-23 després d’una temporada molt bona, donant el màxim i finalitzant per sobre de cinc participants.

D’altra banda, els integrants del relleu mixt van ser tots debutants, a excepció de Gómez, que ja va córrer en el 2019 la prova individual. La 11a plaça va servir als joves de la Federació Andorrana d’Atletisme per a seguir agafant experiència en aquesta mena de competicions internacionals. Cal afegir que Cinca, tot i ser sub-23, va afrontar la categoria absoluta amb màximes aspiracions, mentre que Moya va disputar una prova lluny del tartán, la seva especialitat, però en la qual va aconseguir la volta ràpida dels quatre atletes, amb un temps de 4.40.54. Finalment, bones sensacions per a l’atletisme andorrà en aquesta primera participació en una prova de relleus mixtes.