Esteve i Vila s’acosten als punts de la Copa del Món

Gina del Rio i Quim Grioche lluiten per les primeres posicions a Bessans

Irineu Esteve a la Copa del Món de Davos.
Irineu Esteve a la Copa del Món de Davos. | Modica/NordicFocus

Irineu Esteve va acabar 37è, a només 13 segons dels punts, a la Copa del Món de Davos (Suïssa), que comptava amb proves de 15 quilòmetres skating per als homes i 10 quilòmetres per a les dones, i ha constatat la seva millora de rendiment. Per la seva banda, Carola Vila va finalitzar 45a, a 30 segons dels punts, després d’una gran cursa.

A la categoria masculina, Esteve, que sortia amb el dorsal 25, va marcar un temps de 34.28,0, fent una cursa de menys a més després que es quedés a la part de darrere (en el quilòmetre cinc era 60è). A partir del quilòmetre set, l’andorrà va començar a rodar a un ritme molt fort, que li va permetre anar recuperant posicions, fins la 37a, mentre que el guanyador ha estat el noruec Simen Hegstad Kruegen, amb 32.20,4. Ara l’andorrà prepararà a casa el Tour d’Ski, on espera arribar en un alt nivell de forma.

En categoria femenina, Vila va finalitzar 45a sortint amb el dorsal 74 i quedant-se a uns 30 segons del tall que donava accés als punts de la Copa del Món. La fondista de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va fer una cursa molt seriosa, mostrant un molt bon rendiment. En meta va registrar un temps de 25.33,6, a 1.53,5 de la guanyadora, la noruega Thenese Johaug (23.40,01), i a 31 segons de la 30a, que va estar la suïssa Nadine Faehndrich, amb 25.02,8.

Podi per a Gina del Rio/ Tres dies de competició a Bessans, corresponents a la Copa de França d’esquí de fons, van permetre als joves fondistes, Gina del Rio i Quim Grioche, lluitar per les primeres posicions sub-20. Del Rio va aconseguir la 2a posició als 5 quilòmetres patinadors del divendres i la 8a posició a l’esprint del dissabte. Pel que fa a Grioche, els seus dos dies de competició van acabar amb l’11è lloc als 10 quilòmetres patinadors del divendres, mentre que ahir va ser 12è als 10 quilòmetres en clàssic. Al final, un cap de setmana molt profitós per als joves fondistes, que van poder competir amb corredors i corredores de la seva edat, mesurant així el seu nivell i lluitant en tot moment per les places capdavanteres.