PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SEP considera «excessiu» confinar una classe per un positiu

Els professionals de l’educació volen evitar el tancament dels centres

Per Laia Bautista

Imatge d’arxiu d’uns alumnes en una classe.
Imatge d’arxiu d’uns alumnes en una classe. | SFGA/CEsteve

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP)­ considera «excessiu» confinar una classe sencera per un positiu. Així es va desprendre del comunicat del SEP sobre el buidatge de l’enquesta als afiliats en relació amb l’aplicació de les noves mesures sanitàries als centres escolars. En aquest sentit, van exposar algunes propostes de millora per al nou decret que entra en vigor a partir d’avui per tal d’evitar un tancament dels centres escolars.

Així doncs, el SEP i els afiliats que van respondre a l’enquesta van considerar que caldria modificar el sistema dels confinaments, és a dir, un positiu a maternal i Primera ensenyança i tres per a la resta. «La majoria opina que un positiu per confinar una classe sencera és excessiu», van manifestar des del sindicat de l’ensenyament, tot i que van veure amb bons ulls mantenir els tres positius per confinar les aules. Per aquest motiu, molts dels afiliats van considerar que és important ampliar els cribratges a maternal, realitzar-ne amb més freqüència a primària i fer-ne també als mestres, recordant que «una part del sector és sensible a la discriminació entre vacunats i no vacunats».

En aquesta línia, els professionals de l’educació van afegir dues propostes: el cribratge d’una classe sencera si el mestre ha donat positiu i confinar els grups bombolla dels menjadors. Tot i això, el 95% dels enquestats van opinar que «no s’han de tancar les escoles». Per aquest motiu, des del SEP van destacar la necessitat d’agilitzar els tests i les TMA, així com els certificats dels pediatres perquè els nens puguin tornar al més aviat possible a l’aula, tot i que van posar en relleu la importància de «protegir més els docents amb mascaretes FPP2 i TMA gratuïtes a més de reforçar els tests d’antígens».

Des del SEP van assegurar que consideren «necessari» i «solidari» el permís retribuït per fill a càrrec si està confinat. Tanmateix, una part del sector va posar en relleu que «el teletreball seria una bona opció per a les famílies» tant del sector públic com privat; fet pel qual van proposar una millor dotació de material informàtic pel professorat per poder dur a terme les reunions telemàtiques i les classes en línia. 

Finalment, els afiliats van fer arribar diverses propostes i inquietuds en relació amb el nou protocol sanitari per als centres educatius per a la ministra d’Educació i d’Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, de les quals van demanar: buscar opcions per les substitucions del personal com els que estan cursant el màster en educació o els bàtxelors i la flexibilització en les exigències dels requisits, en especial, per a segona ensenyança. A més, el sindicat d’ensenyament va anticipar a la nota de premsa que les conclusions sobre les propostes de millora del SEP han estat «ben rebudes» per part de la ministra Vilarrubla.

Cal destacar que un 20% dels afiliats amb representació de totes les escoles on treballa el personal d’ensenyament públic andorrà va respondre a l’enquesta sobre les propostes de millora. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT