PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Energia sota mínims

El MoraBanc perd davant el Río Breogán i les opcions de disputar la Copa del Rei són pràcticament nul·les

Per David Sansaloni

Bell-Haynes intenta la jugada d'atac davant la defensa de Hannah i Nakic.
Bell-Haynes intenta la jugada d'atac davant la defensa de Hannah i Nakic. | acb Photo / C. Castro

El MoraBanc va dir adeu pràcticament a les opcions que tenia de disputar la Copa del Rei, en perdre davant el Río Breogán per 83-74 en un partit on els tricolor no van acabar de sentir-se còmodes sobre el parquet en cap moment.


La 13a jornada de la Lliga Endesa no va ser la millor per al conjunt del Principat, i és que l’objectiu principal, tot i la seva dificultat, era lluitar fins al final per ser presents a la competició del KO. Amb la derrota, es pot dir que el MoraBanc no serà un dels vuit equips presents en el torneig que es disputarà el pròxim mes de febrer a Granada. El començament de la trobada va ser similar per als dos equips, amb una destacada manca d’encert i un resultat molt baix en els primers minuts. Mahalbasic va ser un veritable maldecap per a Tunde Olumuyiwa en els primers instants, aprofitant la seva envergadura i beneficiant el plantejament dels locals en atac. Disputar un cinc contra cinc en estàtic va ser el que va fer el Río Breogán durant tot el duel, i no li va sortir malament.


Als tricolor els va costar molt encistellar, tot i que l’entrada de Nacho Llovet va mitigar el joc interior dels de Lugo, que van voler acabar el primer quart amb un triple llunyà de Kalinoski, però que Drew Crawford va pal·liar amb dos tirs lliures a falta de tres dècimes. Amb el 19-14 va donar inici el segon període i les estadístiques no van estar a favor del MoraBanc. Els rebots (11-5) va ser un llast continu, i la manca de ritme, sumada a la dificultat per penetrar la defensa dels locals, es va fer cada vegada més evident. Dzanan Musa, a més a més, va anar demostrant perquè està entre els màxims anotadors de la Lliga Endesa, i mentre el partit es va convertir en una anada i tornada que va beneficiar clarament els homes dirigits per Paco Olmos. Fins a set punts per sobre van arribar a estar els locals, però unes bones jugades consecutives de Conor Morgan i Víctor Arteaga van evitar que el marcador agafés més diferència (38-34).


La connexió McIntyre-Hannah va donar esperances a l’aficionat tricolor, però l’absència d’incidència en el joc de noms com Olumuyiwa, Noua, entre d’altres, complicava el fet que el MoraBanc pogués entrar finalment en el ritme del partit. El joc interior del Breogán va seguir donant problemes fins a arribar al +12 de diferència i es va veure clarament com els de Lugo van reforçar la seva defensa a la zona i enviava el MoraBanc a intentar els tirs des de la línia dels 6,75 metres, amb gairebé poc d’èxit. Tot i això, simplement amb la inèrcia els andorrans es van aconseguir agafar al resultat per evitar perdre completament les seves opcions de victòria, però el 61-53 que marcava el lluminós no feia entreveure cap cosa positiva.


A tan sols 10 minuts pel final, el Río Breogán es va posar per primera vegada en el partit amb un avantatge de més de 10 punts, i és que Iván Cruz es va sumar com un dels homes que va impedir qualsevol opció de resurrecció dels d’Ibon Navarro. Els del Principat van seguir patint, sobretot en el pick and roll curt, i les nombroses pèrdues van fer que el tècnic basc hagués de demanar en més d’una ocasió el temps mort forçat. La diferència d’energia entre tots dos conjunts, sobretot a l’hora de finalitzar les jugades, es va fer més que evident, i el rebot defensiu que ha salvat al MoraBanc en més d’una ocasió aquesta temporada va seguir sense aparèixer, donant excessives segones oportunitats els seus rivals. Finalment, el 83-74 va certificar la vuitena derrota dels tricolor en aquesta Lliga Endesa, i deixa amb opcions pràcticament inexistents el fet de poder ser un dels equips en la pròxima Copa del Rei. 

 

Les claus

 

Intensitat: El MoraBanc no va donar la sensació de poder remuntar el partit en cap moment, mostrant-se sense energia.

Rebots: Els tricolor van donar massa segones oportunitats, cedint gairebé el 50% dels rebots sota la seva cistella.

Pèrdues: Fins a 15 pilotes perdudes va registrar ahir el MoraBanc, sumades a la falta d’efectivitat dels jugadors.

Triples: Un 32% d’efectivitat en els tirs de tres punts van registrar els tricolor, i fins a quatre jugadors van errar en tots el seus intents.

 

El vestidor

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

 

«Ens ha faltat duresa a l’hora de pressionar»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va fer balanç després de la derrota, i va tenir clar que una de les claus van ser «els rebots, ja que gairebé el 50% dels que s’han disputat sota la nostra cistella han sigut favorables al Breogán». Tanmateix, Navarro va admetre que el seu equip no havia sigut contundent, i «ens ha faltat duresa a l’hora de pressionar, a més d’intensitat a l’hora de defensar el bloqueig directe».

PUBLICITAT
PUBLICITAT