PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ski Andorra i el Govern arriben a un acord per a un any d’esquí escolar

Aquest cap de setmana hi ha entrada gratuïta per a tots els infants i universitaris

Per El Periòdic

Un dia d’esquí escolar a Arcalís.
Un dia d’esquí escolar a Arcalís. | ARXIU ANA

Hi haurà esquí escolar i extraescolar, després que aquest dijous, en una reunió interna d’Ski Andorra es desbloquegés la situació. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va anunciar ahir que finalment se signarà el conveni per un any més amb les condicions que estaven escrites i pactades en temporades anteriors, com per exemple la puja de preus tant per les hores dels monitors com dels forfets diaris i de la resta. «S’ha signat per un any més amb les mateixes condicions que el conveni anterior» amb un preu de sortida i amb la puja de preus que tocava cada any, va informar Vilarrubla. 

De moment, el conveni no està signat, però la voluntat de les parts és poder-ho fer dilluns. D’aquesta manera, l’Executiu preveu fer un Consell de Ministres extraordinari per poder publicar al BOPA les subvencions que donarà el Govern i en funció d’això, anunciar els preus definitus dels forfets que, en un principi, es posaran a la venda l’endemà, dimarts, a través d’Ski Andorra. Finalment, Vilarrubla va declarar que el convenciment de totes les parts per signar un acord beneficiós per la població andorrana ha estat el que ha ajudat a desencallar la situació.

Per la seva banda, Ski Andorra va informar que, a l’espera de la signatura i la posada a la venda dels forfets, totes les estacions del Principat oferiran aquest cap de setmana entrades gratuïtes per als infants i joves de fins a 18 anys i per als universitaris del país. Per gaudir de les invitacions els usuaris hauran de presentar-se a taquilles amb un document acreditatiu i, en el cas dels universitaris, també el carnet universitari o justificant de la matrícula.

El conflicte va sorgir arran de la sanció que el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va imposar a Saetde per «incomplir» el contracte sobre el refugi de l’Illa, que es va tancar 15 dies abans del pactat per la pandèmia, i a través de la qual s’impedeix a la societat col·laborar amb qualsevol empresa de l’Administració (inclosos el Govern i els comuns) per un període de tres anys. Per aquest motiu, Saetde necessitava arribar a un acord abans de signar el conveni d’aquesta temporada d’esquí escolar, que segons fonts consultades es va poder assolir gràcies a la col·laboració dels comuns d’Ordino i Encamp, com a socis de Secnoa i Saetde, però que no suposa cap novetat respecte al litigi de l’Illa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT