PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Setmana de la infància se centra enguany en la nutrició

Unicef destaca que la malnutrició perjudica el creixement dels nens

Per El Periòdic

Un nen en un supermercat.
Un nen en un supermercat. | Unicef Andorra

Unicef Andorra i RTVA es tornen a unir per donar visibilitat a situacions que afecten directament als infants i adolescents del país. Així, en la sisena edició de la Setmana de la infància, es posa el focus en la nutrició, pel fet que tal com van recollir en un comunicat de premsa, un de cada tres infants menors de cinc anys no creix de manera adequada perquè sofreix una o més de les tres formes més visibles de malnutrició: retard en el creixement, emaciació i sobrepès. En el cas d’Andorra, i com va recollir l’Observatori de la infància 2021, en el curs 2019-2020 es va detectar que un 5,7% dels alumnes de maternal, un 8,6% dels alumnes de primer de primària i 16,1% dels alumnes de sisè de primària, patien sobrepès o obesitat.

D’aquesta manera, tots els programes de producció pròpia de RTVA parlaran de la nutrició i comptaran amb convidats que, des de diferents perspectives, posaran sobre la taula que els nens i les nenes tenen necessitats nutricionals úniques i poden sofrir danys específics a causa de la malnutrició. L’acció es durà a terme del 13 al 17 de desembre.

Unicef Andorra va posar en relleu que en el segle XXI, la malnutrició infantil ha d’entendre’s com a part d’un context en el qual es produeixen canvis molt ràpids, com el creixement de les poblacions urbanes i la globalització dels sistemes alimentaris, i que està donant lloc a un augment de la disponibilitat d’aliments rics en calories, però pobres en nutrients. Així mateix, van manifestar que la malnutrició perjudica profundament el creixement i el desenvolupament dels nens i les nenes, i van refermar que si no tenim en compte aquest problema, els infants i les societats tindran dificultats per a aconseguir el seu màxim potencial. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT