Estevez confirma la 16a posició en la Copa del Món de Montafon

L’andorrana assoleix l’objectiu que s’havia marcat per a la temporada en la primera cita

Maeva Estevez a les finals de la Copa del Món de Montafon (Àustria).
Maeva Estevez a les finals de la Copa del Món de Montafon (Àustria). | FAE

Maeva Estevez va disputar ahir les Finals de la Copa del Món de boardercross després de classificar-se dijous en una jornada molt positiva per a l’SBX andorrà. Estevez va consolidar la 16a posició d’aquesta primera cita mundialista de la temporada per a ella, i la segona del calendari. La del Principat va competir als quarts de final amb tres corredores molt experimentades com són la txeca Eva Samkova, campiona olímpica en Sochi 2014 i bronze en Pyeongchang 2018; la canadenca Audrey McManima, 12a del rànquing mundial; i la britànica Charlotte Bankes, actual campiona del món de boardercross.

Estevez ha finalitzat quarta en el primer heat de la prova, després d’una cursa en què ha anat per darrere en tot moment, acostant-se a la tercera posició que mantenia Audrey McManina, mentre Samkova i Bankes agafaven un clar avantatge. Amb la 16a posició a Àustria, Estevez suma 15 punts de Copa del Món que la situen en la 27a posició de la general, i la de la FAE viatjarà a Cervinia (Itàlia), on el 17 i 18 de desembre se disputa la tercera Copa del Món de la temporada.

Moreno 6a i Verdú torna

Cande Moreno continua amb el seu treball al Canadà, on està disputant les Nor-Am de velocitat. La tricolor va tancar un bloc de descens amb entrenaments i dues curses, sent novament 6a en la segona i sumant altres 40 punts Nor-Am. L’andorrana va marcar un crono d’1.00.74.

Cande Moreno, esquiadora de la FAE: «Encara ens falta molt entrenament, no he sigut capaç de ficar dues baixades sòlides de dalt a baix, per tant, no estic del tot contenta amb els resultats. Però, sent sincera amb mi mateixa i tot, veient d'on venim, és una mica normal per molt que nosaltres ens exigim més. Al final ens falta molt rodatge i es nota que tinc trams bons, però fallo molts cops o em falta esquiar amb més seguretat o confiança. Les carreres no han sortit com esperàvem, però la Copa del Món van poder esquiar bé i amb un resultat bastant correcte. Demà tinc el supergegant a Lake Louise. Veurem com va, però caurem a la mateixa conclusió, que jo dono el 100%, però encara falta entrenament. A més de les carreres, ha sigut un molt bon bloc, molt enriquidor, poder haver esquiat sense molèsties i així començar a agafar ritme per la temporada».

Per la seva part, Joan Verdú torna a la competició avui, a la Copa del Món a Val d’Isère, després de l’11a posició que va aconseguir a l’última prova de la Copa d’Europa de gegant, a Zinal, el passat 3 de desembre. Aquesta serà la seva segona cita de la temporada amb la Copa del Món. La cita és a Val d’Isère, una pista que l’andorrà coneix, que a més li agrada i on espera posar sobre la pista els entrenaments dels últims dies. A més, Verdú arriba molt motivat després del rendiment que va tenir a Zinal. La cursa serà demà dissabte, dia 11, a les 9.30 hores la primera mànega i 13.00 hores la segona.

Joan Verdú, esquiador de la FAE: «Hem tingut bon feeling aquests últims dies entrenant, bona confiança la que porto després de l'última carrera amb un bon resultat per afrontar bé aquesta cursa. Les condicions de moment semblen complicades, està nevant molt, però creiem que per demà podran arreglar la pista i, tot i que sortiré amb un dorsal elevat, creiem que estarà bé per poder atacar des de darrere. A part d'això, molt motivat, amb moltes ganes de córrer aquí, que és una pista que m'agrada, que ja he fet diverses vegades i que conec, i amb el resultat d'aquest inici de temporada, molt motivat i al màxim».