PUBLICITAT

Andorra la Vella

Objectiu intacte

El MoraBanc es veu les cares amb el Río Breogán amb la disputa de la Copa del Rei com a línia de meta

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la cistella en una jugada del darrer partit de lliga, al Poliesportiu davant l'Obradoiro.
Miller-McIntyre intenta la cistella en una jugada del darrer partit de lliga, al Poliesportiu davant l'Obradoiro. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc afronta, de nou, un viatge fora del Principat, aquesta vegada a Lugo, per veure’s les cares amb el Río Breogan en la 13a jornada de la Lliga Endesa. Els tricolor semblen haver agafat amb força la tornada a les competicions després de l’aturada FIBA, registrant dues victòries (contra l’Obradoiro per 86-73 i contra el Turk Telekom Ankara a l’EuroCup el passat dimecres per 98-75), mantenint el somni de poder disputar la Copa del Rei a Granada, del 17 al 20 de febrer del pròxim any. Tan sols els vuit primers classificats podran optar a participar en el torneig del KO, el que deixa al MoraBanc en l’obligació de guanyar la resta de partits que els queden fins a la data establerta.


Superat l’Obradoiro, els homes d’Ibon Navarro tindran al davant un dels equips revelació de l’ACB, els quals van començar la lliga de manera frenètica, amb tres victòries en quatre partits, però que sembla que s’han anat equilibrant, amb dues victòries i tres derrotes en els darrers cinc partits. «Ens enfrontem a un equip que porta una temporada espectacular i que a casa juguen amb un extra d’energia», va declarar Ibon Navarro en la prèvia, abans de marxar cap a Lugo ahir cap a les 17.00 hores, mentre afegia que «fa un mes que no competeixen i mai saps si aquest fet pot ser més aviat un problema pel que fa a la falta de ritme, o pot sentar-los bé perquè tinguin moltes més ganes de competir, i a més davant la seva gent».


Les claus per endur-se alguna cosa positiva del Pazo Provincial dos Deportes de Lugo estan clares per al tècnic basc: «El que hem de fer és estar preparats per igualar la seva energia, i després jugar a bàsquet. Si no igualem aquesta il·lusió, aquestes ganes i el desig per guanyar, ho tindrem complicat». Un discurs similar va seguir el jugador tricolor Amine Noua, que davant la incertesa de saber amb quina versió sortirà el Río Brogán, va assenyalar que  «hem de ser constants i lluitar tots els partits, ja que tots els conjunts poden donar-te problemes, tenen una gran qualitat i cada cap de setmana pots patir, juguis contra qui juguis».


Per al francès els objectius estan clars, «però hem d’anar partit a partit. La Copa del Rei n’és un que tenim a curt termini, i farem tot el possible per aconseguir disputar-la, però també tenim al cap l’EuroCup». El rendiment de Noua a la Lliga Endesa ha anat variant depenent del partit, amb actuacions per emmarcar i d’altres més discretes. No obstant això, el jugador té clar el que ha de fer. «Hi ha molts integrants de l’equip capaços de fer moltes coses, que tenen una gran capacitat anotadora, i sé el que l’equip espera de mi, soc conscient, i per això segueixo treballant dia a dia», va dir Noua, mentre afegia que «tenim la sort de poder repartir-nos la responsabilitat, el campionat espanyol és molt complicat i cada cop estic adaptant-me millor». Tanmateix, Ibon Navarro va explicar que «amb el temps va trobant-se millor [Noua], i el fet de jugar bé no implica sempre fer punts i bones estadístiques».

 

Sense Moussa

Sembla que quan el MoraBanc rep l’alegria d’anar buidant la infermeria, n’entra un de nou. Ha estat el cas de Moussa Diagne, que va haver de retirar-se del partit abans d’hora davant el Turk Telekom Ankara. En una jugada del duel, Diagne va disputar un rebot ofensiu, amb la mala fortuna d’acabar amb una lesió muscular al gluti major esquerre. La seva reaparició anirà en funció de l’evolució de la lesió, segons va comunicar el club, i la baixa del senegalès se suma a la de David Jelínek.


Per la part positiva, Sergi Garcia torna a entrar en una convocatòria després de superar un trencament muscular a l’isquiotibial de la cama dreta que l’ha tingut apartat de les pistes 10 setmanes. Si el de Palma de Mallorca gaudirà de minuts davant el Breogán dependrà del seu entrenador, però el mateix Ibon Navarro va confirmar que viatjarien a Lugo tots els integrants disponibles. 

 

Les delces

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Ens enfrontem a un equip que porta una temporada espectacular i que a casa juguin amb un extra d’energia»

 

Amine Noua - Jugador del MoraBanc

«Hem de ser constants i lluitar tots els partits, ja que tots els conjunts de la competició poden donar-te problemes»

PUBLICITAT
PUBLICITAT