PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Homenatge a Albert Salvadó i la seva novel·la històrica

Era una figura de rellevància per la seva obra extensa i de qualitat

Per El Periòdic

Un moment de l’homenatge, ahir.
Un moment de l’homenatge, ahir. | Govern d\'Andorra

El Govern, a través de la Biblioteca Nacional, i juntament amb el Consell General va organitzar ahir un acte d’homenatge a l’escriptor andorrà Albert Salvadó. Un any després del seu traspàs, les dues institucions, en col·laboració amb el Comú d’Andorra la Vella i el Partit Socialdemòcrata, van impulsar una taula rodona que es va celebrar a la sala Consòrcia del Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb l’objectiu de recordar el seu llegat. 
Salvadó era una figura cultural de gran rellevància al país, i una persona literàriament coneguda aquí i arreu, amb una obra extensa i de gran qualitat, no només de caràcter històric. Si bé la novel·la històrica sí que va ser la que va centrar la major part dels seus títols publicats, amb les trilogies Jaume I El Conqueridor o L’ombra d’Alí Bei, entre altres, la novel·la negra i la literatura de no-ficció, també van marcar la seva obra de manera destacable. 

La taula rodona va ser presentada per la periodista Noemí Rodríguez i va comptar amb la participació de l’escriptor i historiador Albert Villaró, la historiadora, i consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, i els periodistes Andrés Luengo i Bru Noya. A més de tractar la trajectòria i llegat de Salvadó, la taula va centrar part del debat al voltant de les obres que li van començar a donar més visibilitat i a fer-se un lloc rellevant en el món de la literatura en català i en castellà, segons va informar l’Executiu en un comunicat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT