PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Finals per a Estevez

L’andorrana serà entre les 16 millors ‘riders’ de boardercross a la Copa del Món de Montafon (Àustria)

Per David Sansaloni

Maeva Estevez en la Copa del Món de Montafon (Àustria).
Maeva Estevez en la Copa del Món de Montafon (Àustria). | FAE

Maeva Estevez va aconseguir ahir la classificació per a les Finals de la Copa del Món de boardercross de Montafon (Àustria). L’andorrana serà entre les 16 millors que es jugaran avui la victòria en diferents rondes de KO. Estevez va completar unes classificatòries molt complicades, amb unes dures condicions meteorològiques dures i una neu molt tova que feia el circuit austríac molt lent. La rider andorrana va aconseguir el bitllet per a les finals gràcies al 16è millor temps que va assolir en la segona ronda classificatòria, i que li ha permès entrar entre les millors.


A la primera ronda, l’andorrana va marcar un crono d’1.05.39, que la deixava a 3.57 del millor registre, i a 2.81 de la classificació, que la tancava en aquesta primera mànega la vuitena posició de la canadenca Audrey McManiman. En aquest punt, el crono d’Estevez la situava 34a. A la segona ronda, el temps de la de la FAE va ser de 1.02.26, i amb la qual cosa se situava la setena de la ronda i amb el 16è millor temps final per poder classificar-se per a les finals. El crono d’1.02.26 era el mateix que la txeca Vendula Hopjakova, que en fer una mica millor registre en la primera ronda va passar com a 15a. 


«Gairebé és un pes que em trec de sobre, ja que era l’objectiu principal de la temporada, i haver-ho fet a la primera Copa del Món només em dona empenta per fer-ho a totes», va declarar Estevez, que avui buscarà superar els quarts de final. No obstant això, les rondes del KO no seran gens fàcils per a la tricolor, i és que va quedar enquadrada en la primera sèrie, on tindrà de rivals a la campiona olímpica en Sochi 2014 i bronze en Pyeongchang 2018, la txeca Eva Samkova; a la 12a del rànquing mundial, la canadenca Audrey McManima; i la britànica Charlotte Bankes, actual campiona del món de boardercross. Les finals d’aquesta Copa del Món començaran avui a partir de les 13.50 hores.


Faci el que faci Estevez avui, la rider ja ha entrat en la història de la FAE, sent la primera corredora femenina en assolir aquesta fita, i la seva gran actuació podria donar-li una opció d’obtenir el bitllet directe cap als Jocs Olímpics d’Hivern 2022. «Estem molt contents per Maeva [Estevez] i per la seva família, perquè el treball que hi ha al darrere va molt més enllà del mateix esport», va declarar el gerent de la FAE, Carles Visa, mentre afegia que «d’alguna manera recuperem la il·lusió que en el seu dia vam tenir amb el Lluís Marín i la secció de boardercross». 

 

Les decles

 

Maeva Estevez - Rider

«Era l’objectiu principal de la temporada. Haver-ho fet a la primera Copa del Món només em dona empenta per fer-ho en totes»

 

Carles Visa - Gerent de la FAE

«Estem molt contents per Maeva [Estevez] i per la seva família, perquè el treball que hi ha al darrere va molt més enllà del mateix esport»

PUBLICITAT
PUBLICITAT