Superiors en equip

El joc col·lectiu del MoraBanc permet imposar-se al Turk Telekom Ankara i registrar la quarta victòria europea

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta el tir en una jugada del partit d'ahir el Poliesportiu entre el MoraBanc i el Turk Telekom Ankara. | Martin Imatge / BCA

El MoraBanc segueix invicte al Poliesportiu pel que respecta a l’EuroCup. Els tricolor es van imposar al Turk Telekom Ankara per 98-75 en la sisena jornada de la competició europea, mostrant-se superiors com a equip i refent-se quan el partit ho demanava.
El MoraBanc va sortir amb molta confiança i bastant encertat en els tirs de camp, tot i que els turcs no van voler deixar escapar en excés el marcador i van protagonitzar algunes cistelles clau per evitar-ho.

Nacho Llovet va encetar el marcador per als tricolor, i acompanyat de Moussa Diagne van intentar dominar la zona sota la cistella, mentre que altres com Nakic o Codi Miller-McIntyre aportaven el seu granet de sorra des de la línia exterior.
Van ser aquests mateixos jugadors, Miller-McIntyre i Nakic, els que, sumats a Llovet van registrar tres triples consecutius per al MoraBanc, provocant el temps mort des de la banqueta visitant. Gal Mekel va ser el primer a entrar a pista en substitució de Clevin Hannah, que no estava agafant massa protagonisme en els primers minuts, i la idea semblava mantenir al màxim la jerarquia aprofitant la calma que li aporta al joc el base israelià. Les rotacions es van anar succeint i el ritme de trobada va anar minvant, deixant pas a ocasions per part d’ambdós equips. Amine Noua va voler aportar també des de la línia dels 6,75 metres, i Miller-McIntyre va seguir al seu company, establint el resultat de 29-18 al final del primer quart.

El segon període no va poder començar millor: robatori, cistella de Mekel i falta en atac en la següent possessió del Turk Telekom Ankara. Tanmateix, els tricolor no es van quedar aquí i Oriol Paulí va fer alçar el públic amb una gran esmaixada, mentre que seguidament va provocar una falta en atac que tornava la possessió als locals. L’allau dels andorrans estava sent tan contundent que, amb el triple de Drew Crawford (els primers punts a tornar al parquet després de la lesió de turmell que va patir), l’entrenador del Turk Telekom, Candost Volkan, va haver de demanar de nou el temps mort amb el parcial marcant el 7-0.

El joc coral dels tricolor estava sent gairebé perfecte, sobretot en atac, i es va veure amb claredat amb un alley oop entre Hannah i Noua que va rebre el reconeixement de tot el Poliesportiu. Els 20 punts van ser el marge que va acabar rondant el MoraBanc durant gran part del segon quart, fins que els turcs van decidir despertar i Ibon Navarro va decidir parar el partit per reorganitzar les idees, i va semblar que va donar l’efecte esperat, perquè l’equip va tornar a la diferència rodona de 20 punts a dalt. La nota negativa la va deixar Moussa Diagne, que en l’última jugada abans del descans va patir una lesió muscular que el va obligar a marxar cap als vestidors, amb el 51-34 en el marcador.

Amb el xiulet de l’àrbitre va començar la represa, i els jugadors del MoraBanc no es van acabar de trobar còmodes sobre la pista. Miller-McIntyre va encadenar algunes jugades bones en atac, però el Turk Telekom va ser més incisiu, sobretot en defensa. La balança es va anar decantant a favor dels visitants, i amb un empipament notable Ibon Navarro va demanar el temps mort de manera obligatoria en veure el 57-46 en el lluminós. Els primers punts de Hannah van donar alè als tricolor, però la sensació en acabar aquest tercer quart va ser que l’equip havia de fer una passa endavant i tancar com més aviat millor el duel (68-55).

Tan sols quedaven 10 minuts per conèixer el desenllaç final, i és en aquests moments quan arriba el torn de Clevin Hannah. El base es va fer gran, i juntament amb Miller-McIntyre es van posar l’equip a l’esquena. Les bones jugades van tornar al pavelló i quan faltaven cinc minuts el marcador es va posar amb un 82-60, impulsat pel bon joc col·lectiu de l’equip i l’aparició de Hannah. Finlament, el MoraBanc va registrar la seva quarta victòria a l’EuroCup, seguint invicte a casa (98-75).

Les claus

Confiança: El MoraBanc va entrar al partit molt confiat, combinant perfectament i molt encertat des de la línia de tres punts.

Equip: Els tricolor van desplegar un joc col·lectiu superior al del seu rival, i van estar amb la diferència de 20 punts gairebé tot el segon quart.

Lapsus: L’equip no va acabar de trobar-se al 100% en el tercer quart, i en alguns moments va patir més del que estava previst.

Hannah: El de Hannah amb els darrers quarts segueix sent un aspecte palpable, i és que el senegalès va tornar a brillar a les acaballes.

El jugador destacat

Codi Miller-McIntyre

Líder: Com està fent en les darreres trobades, l’estatunidenc es va alçar com el referent de l’equip, el jugador a qui buscaven la resta de companys.

Energia: Tant en defensa com en atac, el base es va encarregar de decidir en quin moment s’havia de córrer i quan s’havia de jugar amb més calma.

Concentració: Independentment del minut que fos, el base no li va perdre el ritme al partit, i en el darrer quart, amb Hannah també a la pista, van saber tancar el partit.