PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions d’esquí superen les previsions per la Puríssima

Grandvalira rep prop de 65.000 esquiadors i Vallnord més de 18.000

Per El Periòdic

Esquiadors a una de les pistes de Soldeu.
Esquiadors a una de les pistes de Soldeu. | Grandvalira

Les estacions d’esquí van assegurar mitjançant comunicats que s’han superat les previsions per al pont de la Puríssima d’enguany, A Grandvalira van registrar prop de 65.000 esquiadors i a Vallnord més de 18.000.

Des de Grandvalira van voler ressaltar que la xifra d’enguany de visitants ha superat la millor registrada en anys durant aquest període. «No és habitual durant el pont de la Puríssima. Feia moltes temporades que no teníem tanta neu en aquesta època de l’any, però a més, amb una qualitat excepcional», va indicar el director general de Grandvalira-Nevasa, Juan Ramon Moreno. Així doncs, van registrar una mitjana de 13.000 esquiadors per dia a Grandvalira i el dia de més afluència va ser el dilluns amb més de 16.000 esquiadors al llarg de la jornada. Tanmateix, van posar en relleu la bona acceptació i predisposició per part dels usuaris davant l’obligatorietat de presentar el certificat Covid per accedir a l’estació.

Quant a Vallnord-Pal Arinsal van rebre durant el pont de la Puríssima un total de 18.440 esquiadors a l’estació ja sigui amb l’ús del forfet de temporada, forfet de dia o passi de vianant. A més, van posar de manifest que EMAP va entregar un total de 480 passis als joves, infants i universitaris del país per a esquiar.

En una altra línia, el sector va posar en relleu que gràcies a les nevades que es van produir durant el pont, l’obertura de pistes, prevista en un 72%, finalment es va poder incrementar fins al 91% amb el 87% de remuntadors operatius. Amb les darreres precipitacions, l’estació espera obrir la totalitat de pistes i de remuntadors de cara aquest cap de setmana. A Grandvalira, les últimes nevades van deixar gruixos de neu de fins a 120 centímetres i de fins a 130 a Ordino Arcalís.

Naturland/ Pel que fa a la situació de l’estació d’esquí de fons de la Rabassa, Naturland va notificar que van poder obrir la totalitat de les pistes del domini. A més, van ressaltar que la despesa mitjana per part del client s’ha doblat respecte a l’any 2019 i, per tant, la facturació ha estat superior tot i que van haver d’obrir menys dies a causa de les condicions meteorològiques adverses que es van produir al Principat. D’altra banda, van puntualitzar que el dimarts va ser el dia que van registrar més afluència al parc de Naurland.

En relació amb les condicions de les pistes de Naturland, les darreres nevades han deixat gruixos de neu de fins a 70 centímetres, amb una qualitat pols, i es mantenen el 100% de les pistes obertes, un total de 15 quilòmetres per a la pràctica de l’esquí nòrdic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT