PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Federació Motociclista d’Andorra rep un premi FIM

El FIM Family Solidarity Trophy 2020, atorgat per les accions solidàries dutes a terme al país durant la pandèmia

Per El Periòdic

La delegació andorrana.
La delegació andorrana. | Federació Motociclista d\'Andorra

La Federació Motociclista d’Andorra (FMA) va assistir a l’Assemblea General i a la Gala dels FIM Awards, a Mònaco, i va rebre el «FIM Family Solidarity Trophy 2020» per les accions solidàries dutes a terme a Andorra per la comunitat motociclista durant la pandèmia. La delegació andorrana de l’FMA va estar formada per Natàlia Gallego (presidenta de l’FMA i delegada de la Comissió de Sostenibilitat de la FIM) i Josep Punti (director esportiu de l’FMA i delegat de la Comissió de Trial de la FIM). 

La federació va participar en diferents actes del dijous 2 al dissabte 4 de desembre:


-Assemblea General 2021 de la Unió Continental FIM Europa, amb la participació de 37 Federacions Motociclistes nacionals, de les 46 existents.

-Assemblea General de la FIM 2021, amb la participació de 75 Federacions Motociclistes nacionals, de les 116 existents. Es van tractar diferents temes (balanços 2021, pressupostos i calendaris esportius 2022, modificacions en estatuts i reglaments, entre altres) i participar també en diverses votacions.

Al final de l’Assemblea, la Federació Motociclista d’Andorra va rebre un nou premi creat per la FIM degut a la pandèmia, el “FIM Family Solidarity Trophy 2020”. La FIM ha reconegut una quinzena de federacions motociclistes que van dur a terme molts esforços solidaris durant la crisi sanitària durant el 2020, entre les quals la Federació Motociclista d’Andorra. En efecte, la comunitat motociclista del país s’hi va involucrar voluntàriament de forma molt important: fent voluntariat amb la Creu Roja Andorrana, entregant ulleres de màscara pels sanitaris, construint pantalles de protecció amb impressores 3D també pels sanitaris, participant activament en els Stop-Labs, etc.

-Assemblea General de l’Associació Iberoamericana de Motociclisme, formada per una vintena de Federacions Motociclistes dels països llatinoamericans i per les Federacions Motociclistes d’Espanya (RFME), Andorra (FMA) i Portugal (FMP).

En aquesta Assemblea es van tractar les properes accions de col·laboració previstes pel 2022 i es van modificar els càrrecs principals de la junta, que han quedat de la següent manera:

  • President: Pedro Venturo (President de FIM Llatinoamèrica)
  • Vicepresident: Manuel Marinheiro (President de la FMP)
  • Vicepresidenta: Natàlia Gallego (Presidenta de la FMA)
  • Secretari General: Rafael Nuñez (Secretari General de la RFME)

Natàlia Gallego repeteix així dos anys més com a Vicepresidenta de l’Associació Iberoamericana de Motociclisme.

-Gala dels FIM Awards 2020-2021: Enguany en la Gala dels FIM Awards van ser premiats els Campions del Món de Motociclisme de totes les disciplines motociclistes del 2021, però també del 2020 ja que l’any passat no es va poder celebrar la gala degut a la crisi sanitària.

El resident Toni Bou va rebre, entre molts altres pilots, les seves medalles de Campió del Món de Trial i X-Trial, sumant ja un total de 30 Campionats del Món. Els Campions premiats de la categoria reina del motociclisme, el Campionat del Món de MotoGP, van ser els també residents Joan MIR (Campió 2020) i Fabio Quartararo (Campió 2021). En categories femenines, la catalana Laia SANZ va ser de les més premiades, amb dos importants Campionats del Món 2021 aconseguits aquest 2021, el de Trial i el d’Enduro.

PUBLICITAT
PUBLICITAT