PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes-Mercader posen el punt final a l’any a Jarama

El Rally Show Cam-Race 2021 tindrà un format festiu atípic als ral·lis

Per El Periòdic

Mercader (esquerra) i Vinyes (dreta) preparant-se per a Jarama.
Mercader (esquerra) i Vinyes (dreta) preparant-se per a Jarama. | FotoEsport

Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S) acomiadaran la temporada disputant el Rally Show Cam-Race 2021, última prova del calendari del Super Campionat (SCER) d’Espanya de ral·lis. L’equip Suzuki Ibèrica, que ha disputat de manera parcial aquest certamen, serà present en el Circuit del Jarama amb l’objectiu d’acomiadar la seva temporada més internacional, en la que promet ser una jornada distesa. Tant els pilots com els aficionats podran gaudir de l’espectacle, en una prova que no atorgarà punts per a les classificacions dels diferents campionats, però sí que és obligada l’assistència a aquest esdeveniment final per a tots els pilots que desitgin mantenir les seves posicions en el SCER.


Per a enguany, els organitzadors han dissenyat un circuit mixt (1,1 quilòmetres) d’asfalt i terra. Amb la finalitat que l’esdeveniment sigui més àgil s’han programat dues modalitats de competició (escratx i eliminatòries). En l’escratx, cada pilot disposarà de dues sortides a pista per a disputar, en la primera el circuit en sentit sud i en la segona en sentit nord. Una vegada sumats els temps de les dues cronometrades, s’establirà una classificació per categories. Aquesta serà la que marcarà l’ordre de sortida de la prova a disputar per parelles.


En les eliminatòries seran dos els equips, de la mateixa categoria, els que competiran entre si, en cadascuna de les eliminatòries. En el cas que els equips inscrits d’una categoria sigui senar, el campió de la mateixa no correrà la primera eliminatòria. Si només són dos els equips participants, disputaran la final directament. Amb aquest format de competició els aficionats tenen la possibilitat, sense variar la seva posició, de poder gaudir de les evolucions dels pilots, que arriben al Jarama sense la inquietud d’haver de lluitar per uns punts i, per tant, podran donar via lliure al seu vessant competitiu.


«Crec que és un dia per a gaudir nosaltres i fer gaudir als aficionats. És un tipus de competició que té poc a veure amb un ral·li, però per a acomiadar la temporada és correcte. L’objectiu serà, sobretot, passar-ho bé», va declarar Vinyes. La cita serà el dissabte, a partir de les 10.00 hores en el traçat de San Sebastián de los Reyes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT