PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS insisteix en la importància de crear una taula de mobilitat parroquial

La minoria preveu tirar endavant el projecte a partir del mes de gener

Per Laia Bautista

El conseller del partit socialdemòcrata Sergi González.
El conseller del partit socialdemòcrata Sergi González. | Laia Bautista Servat

El Partit Socialdemòcrata (PS) va insistir en la importància de crear una taula de mobilitat parroquial i van donar a conèixer la intenció del partit de la minoria de tirar endavant el projecte a partir del mes de gener del 2022. Segons va comunicar ahir en una roda de premsa el conseller comunal d’Andorra la Vella del PS, Sergi González, s’ha de fer un punt d’inflexió i de reflexió «per entendre tota la problemàtica i tots els problemes que estem patint a la parròquia i que s’estenen per tot el país», posant com a exemple la situació caòtica que es va viure arreu del Principat al llarg del Pont de la Puríssima.

En aquest sentit, va posar de manifest que el partit té l’esperança que finalment la majoria els faci cas i, d’una vegada per totes, prenguin la decisió de posar en marxa el projecte de la taula de mobilitat parroquial que fa més d’un any que el Partit Socialdemòcrata proposa. «Ser la minoria és un problema a Andorra la Vella, perquè nosaltres som uns consellers que llencem propostes i no ens fan cas, sigui perquè no ens volen escoltar sigui perquè tenen altres prioritats», va recalcar. A més, va afegir que pel PS «la mobilitat és una prioritat molt important». En aquest sentit, consideren que «s’ha de posar al ciutadà al centre» i fomentar la seva participació per a poder trobar solucions el més ràpid possible. Per aquest motiu, va posar en relleu que «és sabut que, en general, costa molt que els usuaris facin ús del transport públic a Andorra, però quan l’utilitzen és en unes hores i en unes condicions que no són les adequades», fet pel qual va subratllar la importància d’escoltar i fomentar la participació ciutadana per trobar les opcions més favorables per millorar la situació tant de la mobilitat a Andorra la Vella com a tot el país. 

En una línia similar, González va explicar que les idees de millora s’han de buscar a partir del funcionament d’altres ciutats que ja apliquen aquesta taula de mobilitat, com Nantes o Terrassa, i així poder avaluar els problemes i les necessitats dels usuaris de la xarxa viària.

El conseller comunal del PS va aprofitar per detallar el funcionament del projecte. D’una banda, pretenen fer reunions amb les diferents parts implicades (ciutadania, associacions, empreses, etc.) mitjançant formularis i publicacions per les xarxes socials; i de l’altra, va donar a conèixer les cinc comissions que treballaran a partir del mes de gener que són: les bicicletes, els patinets, els vianants, els aparcaments i la seguretat viària. «Ens hem de moure, perquè no podem esperar que la majoria es mogui per nosaltres», va puntualitzar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT