PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recta final

L’FC Andorra se situa en posicions de play-off i afronta un calendari complicat abans d’agafar vacances

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels gols aconseguits en el darrer partit de lliga, a l’Estadi Nacional, davant l’RB Linense.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels gols aconseguits en el darrer partit de lliga, a l’Estadi Nacional, davant l’RB Linense. | @FCANDORRA

L’FC Andorra no va poder sortir d’una millor manera del darrer partit de lliga, on els tricolor van vèncer l’RB Linense per 7-1. Aquest resultat va permetre a l’equip dirigit per Eder Sarabia dormir en posicions de play-off, més concretament en la quarta plaça de la taula classificatòria. Per davant tan sols queden l’Albacete, l’Atlético Baleares i el Vila-real B, que a hores d’ara se situa en primera posició. 


Els del Principat ja han jugat contra aquests tres equips, que s’erigeixen com els rivals més potents, a batre, en el que es porta disputat de campionat. Dues derrotes (Albacete per 1-0, i Vila-real per 2-0, ambdós fora de casa) i un empat (Atlético Baleares per 2-2, a casa) són els resultats que van recollir els andorrans en aquests enfrontaments, però l’FC Andorra busca ara acabar l’any de la millor manera possible, i tot i les tres victòries consecutives que han registrat en els darrers partits, el calendari no els ho posarà gens fàcil.


CE Castelló i Atlético Sanluqueño seran els pròxims rivals dels tricolor, i pel mig hauran de veure’s les cares amb el RC Celta de Vigo a la Copa del Rei. Els orelluts se situen una posició per sota dels andorrans, cinquens, amb tan sols un punt de diferència després de sortir victoriosos de la capital d’Espanya la passada jornada, on van guanyar al Reial Madrid B per 1-2. D’altra banda, l’Atlético Sanluqueño també va sortir reforçat del cap de setmana, vencent a un rival directe com és l’Algesires per 1-3 i, ara com ara, els de Sanlúcar de Barrameda se situen en novena posició.


Pel que fa a la situació dintre del vestidor andorrà, sembla que s’afronta aquesta recta final amb optimisme, sobretot després de la golejada passada, de la qual Sarabia va assegurar que «necessitàvem un partit així, ja que, tot i que hem demostrat ser sempre un conjunt fort mentalment, és clar que aquestes victòries et reforcen moltíssim». Per al tècnic basc el resultat recollit a l’Estadi Nacional va ser el fruit de «fer les coses molt bé». 


Sobre la taula classificatòria, l’entrenador tricolor sempre ha fet menció a la poca importància de fixar-se en un aspecte com la posició a la lliga. No obstant això, després del 7-1, Sarabia va ser més clar, explicant que «mirem la classificació de reüll moltes vegades, i sabíem que amb els resultats que s’havien donat en la jornada podíem posar-nos a dalt, i si som quarts, de moment, és perquè ens ho mereixem». Tanmateix, i seguint la dinàmica habitual pel que fa als missatges cap al vestidor, l’entrenador va assenyalar que «és clar que ens agrada molt veure’ns aquí dalt, però ara toca descansar, tornar a entrenar i seguir sent exigents, perquè encara ens queden tres partits fins a arribar a les vacances de Nadal i volem prémer al màxim per acabar l’any de la millor manera possible». Un discurs similar va seguir un dels protagonistes del cap de setmana, l’extrem Marc Fernández, que va declarar que els play-offs «són l’objectiu que tenim tots. No sé si és la primera o la segona vegada que estem en aquesta zona, però espero que el fet d’assolir-los ens doni moral per no sortir d’aquestes posicions».


Finalment, després de visitar Castalia aquest cap de setmana, l’FC Andorra podrà tornar a l’eufòria de la Copa del Rei. El país tornarà a rebre la competició del KO, i ho farà davant d’un Primera Divisió com és el Celta de Vigo, el pròxim dimarts, a partir de les 19.00 hores, i en un Estadi Nacional que espera màxima afluència, això sí, dins del permès per la normativa Covid-19 que està implantada actualment pel Govern. 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«És clar que ens agrada molt veure’ns aquí dalt, però ara toca descansar, tornar a entrenar i seguir sent exigents»

 

Marc Fernández - Jugador de l'FC Andorra

«Els play-off són l’objectiu que tenim tots. [...] Espero que el fet d’assolir-los ens doni moral per no sortir d’aquestes posicions»

PUBLICITAT
PUBLICITAT