PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els experts demanen la coeducació per pal·liar la violència masclista

El pròxim dijous es durà a terme una conferència per tractar la problemàtica

Per El Periòdic

Integrants de la manifestació pel feminisme fa dos anys.
Integrants de la manifestació pel feminisme fa dos anys. | Xavi Pujol

La sociòloga i investigadora experta en sociologia de l’educació, Amparo Tomé, impartirà una conferència titulada La coeducació contra la violència masclista, el 9 de desembre, en motiu del Dia internacional dels drets humans, i coincidint amb l’aniversari de creació d’Acció Feminista d’Andorra (AFdA) per tractar la coeducació com a eina fonamental per pal·liar la violència masclista i acabar amb els maltractaments. 
Des de l’associació feminista  plantegen unes preguntes prèvies per tal de generar debats als espectadors i assistents de la ponència, les quals són Tothom parla de coeducació, però realment sabem què és?, com s’aplica?. A més a més, des d’AFdA afirmen que «cal començar a treballar des de l’educació per tal d’aconseguir un canvi real a la societat». També es tracta d’una de les principals demandes de l’associació per tal que s’inclogui a l’esborrany de la Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones que es va presentar per part del Govern i que actualment està analitzant la Comissió Legislativa d’Afers Socials i Igualtat. La conferència de Tomé s’emmarca en el cicle de xerrades L’hora bruixa, que aquest any ha comptat amb el suport de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern d’Andorra.

Amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany, la xerrada tindrà lloc a la sala d’actes del comú de la mateixa parròquia. A més a més, amb motiu de la situació sanitària, la ponent compareixerà de manera virtual i la conferència serà retransmesa en directe pel canal de Youtube d’Acció Feminista. 
Pel que fa a les xifres d’aforament de l’acte, Acció Feminista ha decidit reduir la capacitat de la sala del 50% al 30% de manera presencial, per poder deixar el màxim de distància possible entre els assistents. L’assistència és lliure i gratuïta, però cal reservar plaça prèviament a [email protected]. És obligatori portar la mascareta en tot moment i ensenyar el passaport Covid a l’entrada de l’acte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT