PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Xarxa d’Empreses Inclusives ofereix 32 llocs de treball

Les empreses adherides al conveni arriben a la trentena

Per Àlex Pont

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo amb els representants de les companyies.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo amb els representants de les companyies. | À.P.

Un total de 31 companyies del Principat s’hi han adherit a la Xarxa d’Empreses Inclusives d’ençà que va començar aquesta iniciativa l’any 2016, la qual cosa ha comportat que fins al dia d’avui, hi hagi 32 treballadors amb capacitats especials o diversitat funcional que es troben empleats. «L’objectiu del programa és garantir la igualtat efectiva per a les persones amb discapacitat i poder assegurar el dret al treball digne de les mateixes», va informar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant les declaracions posteriors a la signatura d’un conveni amb tres noves empreses contractants de persones amb diversitat funcional. Les companyies que van estar presents ahir a la firma dels documents amb el ministre van ser tres, Indústries Montanya, ITV Serveis i Torm Babot, les quals havien contractat un treballador cadascuna. 

Des del servei d’ocupació es duu a terme una tasca d’acompanyament i seguiment dels treballadors amb capacitats especials per tal d’assegurar una inclusió òptima a l’activitat laboral a més a més d’establir una recerca exhaustiva sobre la tipologia de contracte i feina que més convé a la persona en qüestió. «Des de les institucions ens esforcem per aconseguir entorns laborals oberts, inclusius i flexibles», va afirmar Gallardo amb relació a la tasca del Govern envers la promoció d’aquests llocs de treball.

El gerent d’ITV serveis, Jordi Marcos, va indicar que «la integració de l’empleada que porta més de dos anys treballant va ser molt ràpida, de fet, es tracta d’un element clau a l’empresa a l’hora de crear cohesió d’equip i ens fa a tots molt més humans». D’altra banda, la directora de recursos humans d’Indústries Montanya, Ana Vila, va afirmar que l’empleat que van contractar porta pocs mesos treballant, però que «valorem molt la seva capacitat de treballar en equip». A més a més, la propietària de l’hotel Roc Blanc, Emilia Torm, va recalcar que el Rafael, la persona que van contractar, «executa a la perfecció la seva feina i la seva integració va ser perfecta». Així també ho va voler remarcar el ministre d’Economia quan va afirmar que a part del factor «professional», aquestes incorporacions aportaven una forta repercussió a l’àmbit «humà», també, una «fidelització» de clients i proveïdors i «un esperit d’esforç que s’acaba encomanant a la resta de companys i treballadors de la companyia». A més a més, la contractació d’aquests treballadors  i la integració a la Xarxa d’Empreses Inclusives, comporta un seguit d’avantatges i beneficis a l’àmbit empresarial pel que fa a rebaixes i tributació, però segons Gallardo, «aquesta no és la motivació principal, ja que les empreses busquen garantir el dret al treball de les persones amb discapacitat».

Per part de les institucions, Gallardo va informar que «no s’han posat cap límit amb relació a la quantitat d’empreses en què hi ha voluntat d’adherir-se a la xarxa» i que «les entitats que decideixen fer el pas queden gratament sorpreses del rol del treballador, la seva integració a l’equip i de tot el que els aporta». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT