Español s’imposa en la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra

L’andorrà va arrodonir el títol amb la segona posició de la categoria en el Ral·li de terra Reino de León

Español durant el Ral·li de terra Reino de León.
Español durant el Ral·li de terra Reino de León. | FotoEsport

Alex Sito Español-Rogelio Peñate (Peugeot 208 R4) van quedar a només sis segons del triomf a la categoria de dues rodes motrius (2RM) al Ral·li Reino de León 2021. Amb tot, el títol de campió de la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra (2RM) va ser per al pilot de l’ACA Esport que, amb aquest gran resultat, posa punt final a la temporada del seu debut en el món del motorsport.

Per a començar, una doble passada, amb canvi de sentit, per una especial de gairebé 22 quilòmetres, amb la pista molt delicada. Per a «Sito»-Peñate, el ritme no va ser el que hagués pogut ser, però malgrat tot van poder mantenir una tercera posició entre els 2RM. En la continuació el fang va passar a ser «l’enemic» a batre. En la segona passada pel bucle que tancava la prova, van marcar el millor crono i es van acostar a 8 segons del primer classificat de la categoria (Blach-Odriozola). Faltava només el tram espectacle, una especial d’una mica més d’1 quilòmetre. Sito-Peñate van continuar retallant distàncies, però l’objectiu principal estava a l’abast i no van voler d’arriscar.

«Estic molt satisfet pel primer títol aconseguit en un certamen nacional espanyol. No era el nostre objectiu a principis de temporada, però hem pogut finalitzar l’any amb un títol de campió d’Espanya», va declarar Sito en acabar la jornada.