Allau tricolor

L’FC Andorra protagonitza el seu millor partit d’aquesta temporada i venç l’RB Linense per 7-1sota la neu

Per David Sansaloni

Marc Fernández intenta el xut en una jugada del partit d’ahir entre l’FC Andorra i l’RB Linense. | @FCANDORRA

Intractable. Així va estar l’FC Andorra durant els 90 minuts que es van disputar ahir, sota la neu, a l’Estadi Nacional, en una nova jornada de la Primera RFEF Footters on els tricolor van passar per sobre de l’RB Linense, materialitzant la victòria per 7-1.

L’allau tricolor va començar des del minut 1, i és que els homes d’Eder Sarabia semblava que s’havien passat competint amb aquesta climatologia des del principi de temporada. Al cap de cinc minuts que l’àrbitre xiulés l’inici, Marc Fernández va tenir al primera ocasió gràcies a un bon xut que va sortir finalment massa creuat i un minut després, Carlos Martínez va encetar el marcador, finalitzant una jugada comminativa entre Bover i Hevel. A partir d’aquí, el duel es va convertir en un monòleg, sent els andorrans els encarregats de decidir a quin ritme es jugaria el partit i fins on havien de ser capaços d’arribar els visitants.

Dues seguides en va tenir Hevel en poc més menys de quatre minuts. La primera amb una jugada individual que no va acabar de materialitzar, i la següent gràcies a una bona centrada de Vilà que va pentinar Carlos Martínez i l’extrem, amb cama dreta, va enviar la pilota per sobre del travesser de la porteria defensada per Kania. Poc després va arribar el 2-0, obra de Bover que, de primeres, va remetre al fons de la xarxa una deixada de Martínez a passada d’Hevel.
Aquests tres noms van ser els més repetits de la primera meitat, i si d’ells, dos ja havien aconseguit el premi del gol, sols faltava el tercer, i així va ocórrer a les acaballes dels primers 45 minuts. En una jugada made in Hevel, el dels Països Baixos va conduir la pilota uns quants metres i, quan estava en el límit de l’àrea, es va treure un xut potent i ras, el qual el porter de l’RB Linense tan sols va poder acariciar sense opcions de detenir-lo.

Amb el 3-0 es va arribar al descans, però en la segona meitat encara es va accentuar més la comoditat de l’FC Andorra a la gespa i, amb ella, les ganes d’altres jugadors per voler aportar el seu granet de sorra amb un gol. Marc Fernández va ser el primer que va empentar l’esfèric de nou cap a dintre de la porteria visitant en rematar una bona passada dins l’àrea de Carlos Martínez. No obstant això, dos minuts després una distracció defensiva va provocar que Antoñito donés ales al seu equip, establint el 4-1 en el lluminós.

Durant uns minuts, el duel es va tornar boig, sempre, això si, a favor dels tricolor, que tres minuts després del gol de l’RB Linense van tornar a allargar distàncies amb el segon de Carlos Martínez al minut 59. Amb la trobada més que sentenciada, Sarabia va donar entrada a Zourdine i a Molina per Hevel i Bover, que van rebre l’ovació del públic que es va apropar ahir a l’Estadi Nacional, i que faria el mateix minuts després amb Carlos Martínez.

Els andorrans no van voler baixar el ritme, i amb combinacions ràpides entre defensa i atac van anar acumulant ocasions de perill, fins que en el minut 74 una paret entre Zourdine i Martínez va acabar amb la centrada de l’ex de la pedrera de la Reial Societat, la qual va trobar a Dani Morer que, de primeres, va creuar la pilota per fer el 6-1. Sobre la gespa es van veure finalitzacions que de segur estaran nominats als millors gols de la jornada, com va ser el d’Hevel o el de Bover, però encara faltava per veure l’obra mestra d’Ivan Gil, que des de més de 30 metres va llançar un xut potentíssim que va entrar per l’escaire de la porteria visitant, establint el 7-1 final.

Les claus

Gol tempraner: Carlos Martínez va obrir el marcador als sis minuts de partit, el que va ajudar el andorrans a controlar millor el joc.

Velocitat: Les combinacions dels andorrans van tenir un ritme altíssim, impossibles de parar per a la defensa de l’RB Linense.

Control: Tot i el gol dels visitants, els tricolor van mantenir la jerarquia en tot moment sense cap mena de complicació,

Estil: L’aspecte més innegociable de l’FC Andorra, l’estil, es va mantenir ahir durant els 90 minuts, en els quals van ser dominadors.

El jugador destacat

Héctor Hevel

Incidència: L’extrem va intervenir en gairebé totes les jugades de perill de l’equip fins que va ser substituït, demostrant que és una de les referències clares en el vestidor.

Combinacions: Juntament amb Carlos Martínez i Rubén Bover es van tirar l’equip a l’esquena, insistint una vegada i una altra per banda dreta, aconseguint fer mal.

Premis: A les acaballes de la primera meitat, Hevel va rebre el premi del gol, mitjançant una gran jugada individual i després d’haver donat una assistència.