PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra aconsegueix la plata al campionat dels Petits Estats d’Europa

La selecció va vèncer Xipre per 3 a 1en l’última jornada, arrabassant-li la posició de subcampiona

Per El Periòdic

Els integrants de la selecció andorrana reben el premi del torneig.
Els integrants de la selecció andorrana reben el premi del torneig. | Federació Andorrana d\'Escacs

La selecció andorrana d’escacs va quedar subcampiona en el torneig dels Petits Estats d’Europa, penjant-se finalment la plata després de vèncer Xipre, que anava segona a la classificació abans del duel, per 3 a 1. Els representants tricolor, acompanyats pel president de la Federació d’Escacs de les Valls d’Andorra (FEVA), Francesc Rechi, van recollir el guardó, mentre que Illes Fèroe es va endur l’or, alçant-se com el combinat vencedor del torneig. 


La darrera ronda del campionat es va iniciar a les 14.30 hores i la selecció andorrana va ser l’última en acabar, amb les partides dels Mestre FIDE Felipe Porras i Raúl Garcia, les quals van durar més de cinc hores. Les victòries van arribar de la mà de Serni Ribera (2070) contra el Mestre FIDE Paris Klerides (2075) i del Mestre FIDE Raúl Garcia (2094) a Alexandros Isaakidis (2147). D’altra banda, els dos primers taulers van tenir com a protagonistes el Gran Mestre Òscar de la Riva (2466) i el Mestre FIDE Felipe Porras (2326), que van fer taules amb els Cadidats a Mestre Konstantinos Michaelides (2292) i Ioannis Damianou (2130), respectivament. 


En aquest sentit, cal destacar l’actuació del jove Serni Ribera, que va ser, amb 7,5 punts de 9 possibles, el jugador amb millor actuació al torneig, juntament amb l’escaquista d’Illes Fèroe Luitjen Akselsson Apol, que va aconseguir els mateixos punts. Amb aquesta gran fita, els competidors del Principat tornen a casa amb el subcampionat, havent realitzat un torneig d’allò més complet i amb grans actuacions en totes les rondes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT