PUBLICITAT

Andorra la Vella

Reenganxar-se a la lliga

El MoraBanc torna a la competició domèstica després de l’aturada FIBA i amb la baixa de David Jelínek

Per David Sansaloni

Nacho Llovet en una jugada en l'últim partit disputat a la Lliga Endesa.
Nacho Llovet en una jugada en l'últim partit disputat a la Lliga Endesa. | acb Photo / A. Bouzo

El MoraBanc torna a la competició domèstica, la Lliga Endesa, després de gairebé dues setmanes d’atur per la finestra internacional (FIBA), on alguns dels jugadors tricolor van marxar per disputar aquests duels amb les seves respectives seleccions. Tanmateix, l’anomenat virus FIBA ha acabat afectant el vestidor dels andorrans, i és que David Jelínek estarà fora de les pistes al voltant de tres mesos, que podrien allargar-se, en patir un esquinç grau II-III del lligament lateral extern i altre de grau II en el lligament deltoidal del turmell esquerre.


La mala notícia no farà que la lliga s’aturi, i Ibon Navarro haurà de confiar en els jugadors que té disponibles per enfrontar l’Obradoiro avui, a partir de les 18.00 hores, al Poliesportiu. «Per desgràcia ja estem acostumats a rebre aquesta mena de notícies», va dir l’entrenador tricolor, mentre afegia que «plorar no ens servirà per a res, i el que hem de fer és buscar alternatives, solucions, i segur que altres jugadors faran un pas endavant per a ajudar més l’equip». L’objectiu principal del cos tècnic és que «els jugadors tornin a la competició regular», i tal com va explicar l’entrenador, «l’aspecte mental és el que més hem treballat i hem parlat. Hem fet molt d’incís les darreres 48 hores i hem intentat reenganxar a tots de nou.


Sobre l’equip dirigit per Moncho Fernández, Navarro va assegurar que «el partit exigirà controlar el joc d’Obradoiro a camp obert, ja que no és el mateix equip de fa uns anys, que feia possessions molt llargues, i ara són capaços d’atacar ben aviat». El basc va voler matisar que «ells també tenen alguns problemes de lesions, però haurem d’esperar per veure com arriben al duel i sobretot quin us fan del seu joc interior, on també tenen molt de perill». En aquest àmbit tàctic va posar el punt de mira el pivot del MoraBanc Nacho Llovet, que va assenyalar que «haurem de fer un partit físic, intens, i sobretot controlar el rebot i el joc interior, on moltes jugades passen per Birutis, i si podem controlar-ho, tindrem molt guanyat i podrem desplegar d’una millor manera el nostre joc». No obstant això, Llovet va ser clar: «si els deixem jugar còmodes, amb el bàsquet que ells volen i les opcions tàctiques que busquen, Obradoiro es tornarà un equip molt perillós».

 

Crítica internacional

 

Tant Navarro com Llovet van lamentar la lesió d’un dels capitans, sent Jelínek, en paraules del tècnic, «un jugador important, ja no sols per la seva labor dins la pista, sinó també a fora, ja que es tracta d’un integrant amb molta experiència, i que ens aporta molta calma en moments importants i al que solem buscar en certs moments». 


La situació ha recordat al tècnic el moment on Tyson Pérez va patir l’infortuni, i la barreja d’ambdós moments ha fet que Navarro llancés un missatge contundent a la FIBA, en pro «d’intentar trobar una solució a aquestes situacions tan desiguals entre clubs». «Estem enmig d’una guerra entre competicions, com és la domèstica, les europees i les de la FIBA, i al cap i a la fi nosaltres no podem fer res al respecte. Hi ha jugadors que vénen d’un viatge de gairebé 24 hores i els que surten perdent són els mateixos jugadors i els equips, ja que es reactiva la competició i pot ser les dinàmiques canvien i que perdis peces importants com ha sigut el nostre cas», va comentar l’entrenador del MoraBanc, afegint que els que tampoc s’esperen per al partit d’avui són Sergi Garcia i Drew Crawford, tots dos en la recta final de la seva recuperació.


Per la seva part, Llovet va voler trobar-li el punt positiu a aquestes aturades, explicant que «a la gent que ens hem quedat ens ha vingut bé per seguir agafant ritme d’entrenament, descansar i aclarir la ment amb la família». 

 

Les decles

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Hem de buscar alternatives [a la lesió de Jelínek] i segur que altres jugadors faran un pas endavant per a ajudar més l’equip»

 

Nacho Llovet - Jugador del MoraBanc

«Haurem de fer un partit físic, intens, i sobretot controlar el rebot i el joc interior, on moltes jugades passen per Birutis»

PUBLICITAT
PUBLICITAT