PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Funibus entra en funcionament avui amb freqüències de 15 minuts

El comú ha habilitat 215 places d’aparcament a quatre pàrquings cèntrics

Per El Periòdic

Jean Michel Rascagnères, al costat del Funibus.
Jean Michel Rascagnères, al costat del Funibus. | ANA / L. G.

El Comú d’Encamp dona el tret de sortida avui a la temporada d’hivern amb l’activació del Funibus, amb freqüències cada 15 minuts, i l’entrada en vigor de les tarifes gratuïtes d’aparcament per a esquiadors. Ho va explicar ahir el cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagnères, que va posar en relleu que el servei de transport fins al Funicamp respecta «estrictament» les mesures sanitàries establertes pel Govern, les quals limiten l’aforament al 70%. 


En relació amb la iniciativa de la corporació per oferir aparcament gratuït als esquiadors, siguin residents o turistes, Rascagnères va puntualitzar que s’han habilitat un total de 215 places a quatre aparcaments cèntrics de la vila, concretament el dels Arinsols, el de Terres Primeres, el del Prat de Baró nou i el del Prat de l’Areny, «tots ells situats prop de les parades per on passa el Funibus». Així doncs, va recordar que es tracta d’un projecte que el comú volia tirar endavant la temporada passada, però a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus «vam haver de fer marxa enrere».


Rascagnères va explicar que la voluntat de la corporació és impulsar que els esquiadors descobreixin Encamp aprofitant els vals de gratuïtat dels aparcaments. «La idea és atreure els esquiadors cap al centre de la vila amb un aparcament gratuït que aniria de les 08.00 hores a les 00.00, tenint en compte que entre les 17.00 hores i les 18.00, quan la gent baixa d’esquiar hi ha moltes retencions». A més, va apuntar que la iniciativa s’inscriu en les accions que desenvolupa el comú per reactivar la parròquia, tot assenyalant que el fet de poder aparcar gratis fins a les dotze de la nit «els dona l’oportunitat de sopar a la vila i donar vida als nostres comerços».


En referència al model d’abonament amb un descompte del 100% en l’aparcament, el cònsol menor encampadà va indicar que els residents i visitants podran bescanviar els tiquets de pàrquing a l’Oficina de Turisme del Funicamp. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT