PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El túnel de Tresponts entra en servei per la Puríssima

Després de quatre anys de contrucció s’habilita la circulació segura

Per Àlex Pont

Obertura del túnel de Tresponts.
Obertura del túnel de Tresponts. | L.B.S.

El túnel de Tresponts situat a la C-14 habilita la circulació després de gairebé quatre anys d’obres a les portes del pont de la Puríssima en què es preveu un gran contingent de vehicles en direcció al Principat provinent de la vessant catalana.

Les obres del túnel, que fa una llargada de 1.290 metres i una amplada d’uns 12 metres, ha suposat una inversió de 35 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya. A més a més, Tresponts compta amb dues galeries d’evacuació i s’han executat vies de sortida d’emergència cada 250 metres a l’interior del túnel. Pel que fa a la calçada, aquesta s’ha ampliat fins als 10 metres amb relació als set que existien anteriorment i cal remarcar l’ampli desplegament d’instal·lacions de control que s’hi han construït. La infraestructura, que anava a ser inaugurada el passat 24 de novembre es va aturar a causa d’un seguit de proves de control. El trànsit va ser activat per primer cop cap a les 09.30 hores d’ahir, quan els operaris d’obra van retirar els cons que barraven el pas a l’interior de la galeria i, seguidament els van situar al començament de l’antiga ruta.

D’aquesta manera, la inauguració de Tresponts evitarà la circulació per la part del congost, el qual resulta ser més perillós pel fet que s’ha confirmat en més d’una ocasió la precipitació de roques i esllavissades amb conseqüències gairebé fatals en algun dels casos reportats per les autoritats catalanes. 
Així doncs, s’habilita el trànsit segur i còmode per l’interior del nou túnel que ha allargat la seva estrena un any més del previst a causa de l’aturada ocasionada per l’esforç de la pandèmia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT