PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Treballs d’enquitranament a la zona de Terra Mora de Sispony

El trànsit restarà tancat a la zona entre les 08.00 i les 16.00 hores d’avui

Per El Periòdic

Una imatge dels treballs de fresat que es van dur a terme el dimecres.
Una imatge dels treballs de fresat que es van dur a terme el dimecres. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana està portant a terme la primera fase del pla d’amabilització i pacificació de la Carretera Secundària 321, coneguda com a zona de Terra Mora, i a tocar de la població de Sispony. En el marc d’aquesta actuació, la corporació va anunciar ahir un tall de trànsit de la via avui per dur a terme uns treballs d’enquitranament, entre les 08.00 i les 16.00 hores, aproximadament. Segons va informar el comú, el pas alternatiu serà a través de la carretera dels Plans.

De fet, el darrer dimecres ja es van desenvolupar uns treballs de fressat en el tram on s’està desenvolupant la intervenció. En qualsevol cas, la corporació va matisar que per a aquesta actuació no va caldre un tancament total, cosa que s’intenta evitar sempre que sigui possible.
Aquesta obra, juntament a la que paral·lelament s’està desenvolupant al carrer Costes de Teixidó, forma part d’un projecte integral amb la intenció de millorar en seguretat viària, i aportant pacificació per als vianants, ja que una vegada la intervenció estigui enllestida, permetrà unir a peu les poblacions de la Massana i Sispony amb un recorregut continu de voravies. Concretament, a la zona de Terra Mora s’estan construint voreres als dos costats, de tres metres i un metre i mig respectivament. A més, el projecte introdueix zones de convivència pensades perquè el vianant pugui gaudir de la passejada i de l’entorn urbà.

Així mateix, també es limitarà la velocitat a 30 km/h en aquest tram, com una forma per aplicar mesures de sostenibilitat. Tal com va recalcar la corporació, la globalitat de l’obra s’ha concebut per millorar la qualitat de l’aire i reduir l’emissió de gasos. En aquest sentit, la principal novetat és la introducció d’un sistema de drenatge urbà –també anomenat jardí de pluja–, pioner al país, que a més d’embellir la zona també contribuirà a reduir les substàncies contaminants del vial, ja que filtra les aigües de forma natural mitjançant les arrels de les plantes i els arbres. A més, es tracta de parterres que fomenten la biodiversitat.

També s’han aplicat criteris de sostenibilitat en l’enllumenat, amb un sistema eficient, amb certificat dark light que no contamina lumínicament. La segona fase del projecte es durà a terme el pròxim exercici.

PUBLICITAT
PUBLICITAT