PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach destaca a Europa l’aposta pel multilateralisme

La ministra posa en relleu la importància d’assegurar la participació de les dones

Per El Periòdic

La ministra d'Afers Exterior, Maria Ubach, durant la sessió plenària del 28è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra des d'aquest dijous i fins divendres a Estocolm.
La ministra d'Afers Exterior, Maria Ubach, durant la sessió plenària del 28è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra des d'aquest dijous i fins divendres a Estocolm. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va destacar ahir el ferm compromís d’Andorra vers el multilateralisme per afrontar conjuntament els reptes internacionals, a través de la cooperació i el diàleg. Ho va fer durant la seva intervenció en la sessió plenària del 28è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra fins avui a Estocolm, atès que Suècia ostenta actualment la presidència de l’OSCE. La ministra també va posar en relleu la importància d’assegurar la participació de les dones en totes les fases d’un conflicte i en la presa de decisions per avançar en direcció a la pau i la seguretat, seguint amb els preceptes de l’Agenda Dona, Pau i Seguretat. En referència a la pandèmia, Ubach va ressaltar els efectes transnacionals de la pandèmia i la necessitat d’incloure el màxim nombre d’Estats participants de l’OSCE per trobar solucions sostenibles, en ferm compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. La titular de la cartera d’Afers Exteriors va destacar la necessitat de seguir avançant en la lluita conjunta contra el crim organitzat, la corrupció, el tràfic d’éssers humans i el terrorisme. El Consell de Ministres és l’òrgan decisori de l’OSCE i es reuneix anualment. En aquest espai els ministres d’Afers Exteriors poden debatre sobre la seguretat de manera transversal des de la vessant politicomilitar, humana i econòmica i mediambiental. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT