PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú destina 400.000 euros en ajudes a les entitats esportives

Un total de 23 organitzacions de la parròquia reben les distintes quanties, que aniran destinades a la base

Per David Sansaloni

Un moment d’un campus de futbol aquesta temporada.
Un moment d’un campus de futbol aquesta temporada. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella va fer públiques ahir les subvencions per a la temporada 2021-2022, destinades «a donar suport a les entitats que duguin a terme activitats esportives a la parròquia amb una durada anual o puntual que incideixen en la creació i l’enfortiment de l’esport de base, el suport a l’esport de competició, les xarxes associatives en el món de l’esport, a les entitats que fomentin les relacions ciutadanes a través de la difusió de les diverses formes d’activitat física i esportiva, i a les entitats que es dediquin a la integració social per mitjà de l’esport». La xifra de dites ajudes suma un total de 400.000 euros, un número que s’ha anat incrementant durant els anys, però que es manté respecte al passat, «amb la voluntat de donar un impuls a les entitats esportives i atenent la situació derivada de la Covid-19», segons van informar des de la corporació comunal.


Les subvencions s’han concedit a un total de 23 clubs esportius, les seccions d’acció esportiva i agrupacions esportives sense ànim de lucre que estan inscrites en el registre comunal d’associacions d’Andorra la Vella i que duen a terme a la parròquia l’activitat per a la qual es demana la subvenció. En la llista es poden veure entitats de tota mena, des de clubs de gimnàstica, natació, futbol o arts marcials, fins a d’altres d’activitat més social com pugui ser Assandca (Activitat Física per Afectats de Càncer).


Aquest any s’han ofert quatre programes diferents, centrats en la «promoció de l’esport en edat escolar i esport jove; la promoció de l’activitat física i l’esport en sectors socials amb característiques especials, l’organització d’activitats esportives puntuals o temporals, i la formació de tècnics i directius esportius», segons es va explicar des del Comú. D’altra banda, el que si ha canviat i ha sigut una novetat és el format de la regulació de les subvencions destinades a les activitats esportives en períodes de vacances escolars per a infants de quatre a 12 anys (antiga P5). El programa, tal com estava concebut fins ara, s’ha eliminat i, a partir d’ara, les entitats que vulguin oferir-les hauran de signar un conveni específic amb el Comú d’Andorra la Vella, que hi destina una partida d’uns 60.000 euros. «El nou format facilitarà, a més, el funcionament intern de les entitats», van declarar des de la corporació de la capital.


Des de les diferents entitats esportives, que podran gaudir d’aquestes ajudes, la majoria s’han mostrat satisfetes, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC. Els dirigents d’equips de futbol com el CE Carroi o l’FC Santa Coloma, que actualment militen a la Lliga Multisegur, van rebre la notícia com una oportunitat per millorar distints aspectes. «Formarem els nostres entrenadors amb el curs UEFA, ja que actualment tenim dos candidats per assolir dita certificació», van assenyalar un dels mandataris del CE Carroi, Víctor Hugo Caba, mentre que per part de l’FC Santa Coloma es va destacar que «geguirem fent créixer la base, i destinarem la quantia a pal·liar despeses i millorar les condicions dels més petits».


En altres àmbits, com pugui ser el taekwondo, Juanjo Padrós, entrenador en el Taekwondo Club Andorra, va declarar que «l’import el destinarem a la formació de la base, i perquè també puguin competir internacionalment». Segons es va afirmar des del club, competidors com Naiara Liñán, una de les més destacades taekwondistes del país, va poder evolucionar gràcies, en part, a aquesta mena d’ajudes, que «permeten que els més joves de la base puguin sortir a disputar competicions europees i, fins i tot, internacionals». Tanmateix, el Club Atletisme Valls d’Andorra seguirá la mateixa dinàmica. «Les subvencions del Comú les dediquem a l’escola d’atletisme, i sense elles no podríem tirar endavant el que fem», va dir el president de l’entitat, Josep Graells. Finalment, una de les formacions més joves de la llista, l’Andorra Functional Fitness (AFF), també rebrà una quantia que els permetrà seguir desenvolupant-se. «Recuperarem la inversió del passat Campionat Nacional i invertirem en el pròxim amb més novetats», va assenyalar el president de l’AFF, Manel Arroyo. 

 

Les decles

 

Manel Arroyo - Andorra Functional Fitness

«Recuperarem la inversió del passat Campionat Nacional i invertirem en el pròxim amb més novetats»

 

Víctor Hugo Caba - CE Carroi

«Formarem els nostres entrenadors amb el curs UEFA, ja que actualment tenim dos candidats per assolir dita certificació»

 

Juanjo Padrós - Taekwondo Club Andorra

«L’import el destinarem a la formació de la base, i perquè també puguin competir internacionalment»

 

Josep Graells - Club Atletisme Valls d'Andorra

«Les subvencions del Comú les dediquem a l’escola d’atletisme, i sense elles no podríem tirar endavant el que fem»

 

FC Santa Coloma - Equip de futbol

«Seguirem fent créixer la base, i destinarem la quantia a pal·liar despeses i millorar les condicions dels més petits»

PUBLICITAT
PUBLICITAT