PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotels podrien no veure’s gaire afectats per les mesures sanitàries

Les previsions rondarien el 85% de llits plens durant el pont de la Puríssima

Per Àlex Pont

Visitants a l'avinguda Meritxell.
Visitants a l'avinguda Meritxell. | ANA/A.M.

L’ocupació hotelera podria superar amb èxit l’efecte de les noves restriccions sanitàries imposades ahir pel Govern davant l’augment descontrolat de contagiats per la Covid-19.  Segons el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, «les dades que ens han anat arribant fins el dia d’avui són bastant bones, de fet, el centre podria estar als voltants del 85% d’ocupació durant els dies festius del pont de la Puríssima».

Tot indica que les xifres seran superiors a les del passat pont de Tots Sants, però la situació epidemiològica pot canviar el context en qualsevol moment i provocar una davallada de les visites al Principat. De fet, el sector hoteler ha començat a rebre diverses anul·lacions que, alhora, s’han vist compensades per noves reserves. D’aquesta manera, Pujol va afirmar que «les restriccions provoquen que algunes persones no se sentin còmodes amb el desplaçament i el contacte amb les aglomeracions que es formen els festius i, d’altres, el fet de presentar obligatòriament el passaport Covid els inspira confiança i se senten més segurs a l’hora de fer turisme». El director de l’UHA va indicar que, des de la setmana passada, s’estava duent a terme un «contacte constant amb els hotels per tal d’anar consultant les previsions, les reserves, les anul·lacions i les tendències». A més a més, Pujol va assenyalar que «estem molt pendents de l’actualitat sanitària i política, ja que cada dia ens trobem amb una situació canviant».
 
Així doncs, el fet que el cap de setmana anterior l’ocupació va tornar a superar el 70% denota que l’arribada de turistes que venen a passar uns dies al Principat es manté força estable, tot i que el cap de setmana anterior va estar una mica per sobre amb un 72% de l’aforament. D’altra banda, l’ocupació dels establiments de l’UHA durant la setmana passada va ser del 43%. La tendència general és que les xifres vagin en augment, tenint en compte el començament de la temporada d’esquí, però caldrà veure l’evolució del virus.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT