PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Seminari virtual per promoure els plans de mobilitat sostenible

L’objectiu és reduir la contaminació d’empreses i entitats de més de 100 empleats

Per El Periòdic

Un moment del seminari virtual celebrat aquest dimarts al matí.
Un moment del seminari virtual celebrat aquest dimarts al matí. | SFGA

L’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC) va organitzar ahir un seminari virtual sobre els plans de mobilitat sostenible per a les empreses i entitats públiques. L’objectiu de la trobada va ser el de presentar els exemples d’algunes entitats en relació amb el desenvolupament o a l’aplicació dels plans per fer extensiva la metodologia a la resta d’empreses del país que encara han de desenvolupar el pla.
La trobada es va dividir en dos blocs. Un primer bloc va comptar amb les presentacions de Marc Cornella en representació de Vallbanc, Mireia Maestre en representació de Morabanc i Miquel Rossell en representació del Comú d’Andorra la Vella. En aquest punt es van tractar els diversos procediments sobre les preguntes inicials que cal abordar i sobre les fases de diagnosi, estimacions i implantació.

En el segon bloc, es van tractar accions concretes, aplicacions pràctiques i instruments de seguiment, en aquest cas a través de les presentacions de Pyrénées (Ana Serral i Verònica Afonso), Indústries Montanya (Servando Meglio i Carina Regalo) i FEDA (Joan Lluís Armengol).

La resta d’empreses i entitats, públiques o privades, sotmeses al reglament, van poder interactuar amb els ponents per conèixer de primera mà com aquestes han abordat el procediment d’implantació.

Cal recordar que des del desembre de 2020 està en vigor el reglament relatiu als plans de mobilitat sostenible per al personal de l’administració, les entitats públiques i les empreses (PMSP). El reglament depèn de la llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), i impulsa la redacció de plans de mobilitat per a totes les empreses i entitats públiques de més de 100 treballadors per afavorir el transport sostenible, la reducció de les emissions d’efecte hivernacle i continuar avançant per complir amb els compromisos internacionals de neutralitat del carboni el 2050. Tal com recull el text, totes les entitats amb més de 100 treballadors hauran de tenir el pla aprovat abans del 31 de desembre del 2022. 

El sector de la mobilitat representa el 56% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEH) a Andorra, i concretament la mobilitat interna, és la responsable aproximadament del 13% de les emissions globals, per això és fonamental incidir en aquest aspecte per reduir-les. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT