PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

403 casos nous i 22 ingressats pel repunt del virus

Els actius es disparen i se situen per sobre del miler de persones

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de treballs de l’Àrea d’Epidemiologia del SAAS.
Imatge d’arxiu de treballs de l’Àrea d’Epidemiologia del SAAS. | Twitter / SAAS

El balanç epidemiològic del cap de setmana fet públic ahir pel Govern presentava dades molt negatives de l’avenç del virus al Principat. Amb més de 400 contagis nous, un miler d’actius, i més d’una vintena d’ingressats, les xifres es disparen a les portes de Nadal i prèviament a una setmana d’alta afluència turística pel pont de la Puríssima d’Espanya. En concret, el Govern va informar de la detecció de 403 infectats més detectats durant el cap de setmana, que elevaven el total de contagiats a Andorra en 17.115 persones. Aquesta dada, sumada al fet que només es van confirmar 133 altes noves –d’un total de 15.903–, van comportant un increment dels casos actius en 270 persones. Així, ahir al Principat es comptabilitzaven un total de 1.083 actius.

Entre aquests actius, cal posar en relleu les 22 persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, de les quals 20 restaven a la planta i dues més eren a l’UCI, sota ventilació mecànica. Cal recordar que aquesta dada suposa un increment de 12 persones respecte del nombre d’ingressats registrat el darrer divendres. Així mateix, sobre la població escolar, el Govern va compartir que hi havia 124 aules afectades, 22 més que el divendres. En concret, hi havia 70 classes en vigilància activa –vuit de total i 62 de parcial–, i 54 aules més en règim de vigilància passiva. Així mateix, ahir era el dia de retorn al centre pels alumnes del British College d’Andorra la Vella, que va haver de tancar pel fet que tenia casos positius en pràcticament totes les seves aules.

Encara pel que fa a l’actualització sanitària, el Govern va confirmar que no s’havia hagut de lamentar cap nova víctima per la Covid-19, i el total de traspassos per la malaltia va restar en 131.

Més vacunes pel certificat

En relació amb la campanya de vacunació, la xifra de vaccins administrats durant el cap de setmana no va patir canvis, i les dosis inoculades van restar en 113.787 dosis: 55.368 primeres, 54.195 segones i 4.224 terceres. No obstant això, des del Govern es va confirmar que l’entrada en vigor del requeriment del certificat Covid en diferents sectors havia comportat un increment en les demandes de vacunació. Tal com van manifestar des de l’Administració central a EL PERIÒDIC, la demanda habitual de vaccins al Principat era al voltant d’una trentena diària, però des de l’entrada en vigor de la mesura, s’havien arribat a registrar pics de 550 noves inscripcions en un sol dia. D’aquesta manera, per avui hi ha concertades unes 400 cites per administrar primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus.

Paral·lelament, aquest context epidemiològic va provocar el primer ajornament d’un esdeveniment al país d’ençà de la nova onada. Es tracta del 20è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que s’havia de celebrar el dijous 2 de desembre, ja que tal com van lamentar, «no es podria fer amb les condicions que estava previst». Així, l’EFA va posposar la celebració fins al 2 de juny de 2022.

PUBLICITAT
PUBLICITAT