PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alianza Española vol facilitar els tràmits als espanyols nouvinguts

La promoció de la cultura i l’ajuda econòmica als residents són algunes de les prioritats

Per Àlex Pont

Entrada al consolat espanyol amb representació al Principat.
Entrada al consolat espanyol amb representació al Principat. | tony lara

Després de la reunió de la Comissió electoral, la candidatura del Consell de Residents Espanyols (CRE) que ha estat més votada ha sigut Alianza Española amb 69 vots, segons el recompte final, cosa que representa més de dos terços del total. El representant que encapçala la formació, Gerardo Vizmanos, va declarar que «estem molt satisfets pels resultats obtinguts i també volem destacar que s’ha triplicat la participació en comparació a les votacions del 2012, en què tan sols vam obtenir 32 vots». D’altra banda, la candidatura Somos españoles en Andorra encapçalada per Ana Sáenz i Joan Casellas com a representant, va rebre 21 vots. D’aquesta manera, es va dur a terme la llei d’Hondt, regit per un sistema electoral proporcional, per realitzar els comicis, tal com es fa a les eleccions generals espanyoles.

Ahir es van designar els nous integrants del CRE al consulat espanyol amb un total de cinc representants pertanyents a Alianza Española i dos representants adherits a la candidatura Somos españoles en Andorra. A la sessió es van firmar les actes dels representants amb la presència del cònsol general d’Espanya, Jorge de Orueta. «En aquesta nova etapa volem concretar bé els ajuts a espanyols residents, promoure la cultura i un projecte comú amb altres CRE de diversos països», va afirmar Vizmanos. De fet, una de les proclames principals d’Alianza Española és «facilitar» els primers tràmits burocràtics i donar suport als ciutadans espanyols que acudeixin al Principat per obtenir el permís de treball i residència. 

D’altra banda, Casellas va indicar que «estem contents pels resultats, ja que podrem coordinar-nos amb Alianza española i farem el possible per treballar junts». Els punts principals que vol destacar Somos españoles en Andorra se centren en «reforçar» el nexe d’unió entre els ciutadans espanyols i l’ambaixada i «reivindicar» l’Instituto de mayores y servicios sociales (Imserso) per a les persones d’edat avançada. «Esperàvem més gent que vingués a votar», va remarcar Casellas, ja que dels 20.000 inscrits al consolat espanyol, «només van presentar-se als comicis un centenar de persones i escaig».

Així doncs, la setmana que ve es durà a terme la sessió constitutiva que conformarà legalment els nous representants de la CRE. «Les dues candidatures lluiten per la unitat dels espanyols al Principat d’Andorra i, també, per fomentar l’orgull de ser espanyols a fora del nostre país», va afirmar Vizmanos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT