PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La primera nevada important deixa gruixos de mig metre

Els sectors del Pas i Grau Roig obren avui, Arcalís demà i la resta ho farà el divendres

Per El Periòdic

La nevada de diumenge a dilluns, ahir a la vall d’Incles.
La nevada de diumenge a dilluns, ahir a la vall d’Incles. | Servei Meteorològic

Les previsions del Servei Meteorològic d’Andorra es van complir i la nevada de la matinada de diumenge a dilluns va deixar gruixos importants en alguns punts del país. Així, les precipitacions de fins a 54 centímetres de neu a les Fonts d’Arinsal i 45 centímetres a Sorteny van ser els registres més destacats. La previsió per al dia d’avui és que siguin lleugerament més altes i que el sol domini arreu del Principat, tot i que continuaran havent-hi glaçades.

D’altra banda, des del Cos de Bombers i el Departament de Protecció Civil es recorda que el país es troba en nivell 3 de perill d’allaus. És per això que es recomana consultar el butlletí de perill d’allaus del Servei Meteorològic abans d’iniciar qualsevol activitat a la muntanya i adaptar l’itinerari a l’estat de la neu.



Obertura divendres

Amb tot, la nevada ha avançat a avui l’obertura dels sectors de Grandvalira del Pas de la Casa i Grau Roig. «Les nevades dels últims dies, amb gruixos d’entre 30 i 90 centímetres de neu nova, permeten habilitar fins a 15 quilòmetres de pistes mentre es va condicionant la resta del domini», van informar des de Grandvalira. Ordino Arcalís, per la seva banda, obrirà demà, ja que s’han registrat 70 centímetres de neu que, juntament amb la xarxa de producció, permeten l’obertura de fins el 25% de les pistes i habiliten l’esquí alpí des de la cota alta, a 2.550 metres, fins a la cota baixa a 1.940 metres. Tal com estava previst, Vallnord-Pal Arinsal obrirà divendres els dos sectors de l’estació, amb un total de més del 70% de pistes i oferirà activitats alternatives, a més dels circuits d’esquí de muntanya i de raquetes. Els altres sectors de Grandvalira també mantenen l’obertura per divendres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT