PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El CSD assigna 5,6 milions d’euros en ajudes per als clubs de l’ACB

Reial Madrid, Unicaja Màlaga i FC Barcelona s’emporten el 32,5% del total de la quantia

Per El Periòdic

Diagne intenta frenar Poirier en l’últim partit davant el Reial Madrid.
Diagne intenta frenar Poirier en l’últim partit davant el Reial Madrid. | acb Photo / Albert Martín

Els principals clubs de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) rebran més ajudes per part del Consell Superior d’Esports (CSD). Així es desprèn en la resolució provisional de concessió per als clubs participants a l’ACB, on el Reial Madrid, l’Unicaja Màlaga i l’FC Barcelona s’emportaran el 32,5% del total de les ajudes disposades per la reducció d’ingressos per taquillaje a causa dels tancaments dels pavellons, que ascendeix a un total de 5,6 milions d’euros. D’aquests 5,6 milions d’euros, el Reial Madrid es farà amb 800.000 euros, el major import de la categoria, seguit per l’FC Barcelona, amb 541.328 euros, i l’Unicaja Màlaga, amb 507.952 euros. Els que menys suport econòmic han rebut (120.000 euros) són el Fuenlabrada, el Guipúscoa Basket, el Reial Betis i l’UCAM Múrcia). 


D’altra banda, el CSD ha aportat una altra partida de 1,9 milions d’euros a repartir entre tots els clubs per a combatre les despeses generades per la necessitat d’aplicar mesures sanitàries amb caràcter excepcional derivades del Covid-19. Fins a onze dels 18 clubs de l’ACB han rebut més de 100.000 euros en aquesta partida, sent també el Reial Madrid el conjunt que major import ha rebut, amb 189.000 euros.


De la totalitat d’aquestes partides pressupostàries, els que s’han quedat fora, de moment, són els de Movistar Estudiantes, ja que segons el CSD, «l’equip madrileny no es troba actualment al corrent de les seves obligacions tributàries». No obstant això, el club hauria de rebre la quantia assignada una vegada tingui resolts la resta d’assumptes econòmics, recordant també que aquestes dades mostrades corresponen a una primera sentència, i tot i que no hauria d’haver-hi cap canvi en un primer moment, les resolucions sempre estan condicionades a reclamacions de les parts implicades. D’aquesta manera, El MoraBanc rep una quantia que ajudarà a l’economia del club en un moment idoni. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT