PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Començament i ‘final’

L’FC Andorra es juga, a partit únic, el passar a la següent fase de la Copa del Rei davant el Náxara CD

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren la victòria el cap de setmana passat davant el Sabadell en el Nova Creu Alta.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren la victòria el cap de setmana passat davant el Sabadell en el Nova Creu Alta. | @FCANDORRA

L’FC Andorra enceta avui, a partir de les 18.30 hores, el seu camí en la Copa del Rei en enfrontar-se al Náxara CD, a Nájera. Tanmateix, també podria ser l’únic que disputés, i és que el nou format de la competició del KO farà que tots els duels siguin a partit únic, llevat de les semifinals, que es disputaran entre el febrer i el març del pròxim any. D’aquesta manera, una derrota deixaria fora als del Principat, mentre que la victòria els aproparia una mica més a buscar una trobada davant un equip de categoria superior i que es disputaria a l’Estadi Nacional.


Els homes d’Eder Sarabia van marxar cap a La Rioja ahir al matí després d’obtenir el cap de setmana passat la seva primera victòria lluny del país per 0-1 davant el Sabadell al Nova Creu Alta gràcies a un gol en l’últim minut d’Adrià Vilanova. Amb la motivació de la fita aconseguida, davant dels tricolor estarà el Náxara CD, equip que es troba disputant la Segona RFEF (una categoria inferior a la de l’FC Andorra) i que, segons Sarabia, «pot ser sigui l’equip que, fins al moment, més hem analitzat i del que més informació tinguem». El tècnic basc va explicar que «hem vist els partits que han jugat a casa i alguns de fora contra rivals amb un estil similar al nostre, i de segur que sortiran amb un joc directe, molt agressiu i aprofitant la qualitat dels jugadors clau que puguin tenir. Haurem d’estar preparats per a qualsevol situació perquè, si no, no tindrem possibilitats de passar».


Sobre l’eliminatòria, l’entrenador tricolor va assenyalar que «ens ha tocat jugar a fora, contra un rival molt complicat que sap com manejar-se allí aprofitant les seves armes, i tot i ser d’una categoria inferior la il·lusió que tindran seran un extra per posar-nos les coses complicades». En aquests casos, sent la Copa del Rei una competició paral·lela a la disputa de la lliga, és comú veure canvis en els equips a causa del desgast que s’arrossega de la temporada regular, però, no obstant això, Sarabia ja té acostumats als aficionats tricolor a les rotacions massives en plena campanya. «La sort d’haver gestionat la nostra plantilla com ho hem fet fins al moment ens fa arribar a aquest partit sense que sigui cap prova per ningú i que, inclús aquells jugadors que hagin gaudit de menys minuts, estiguin completament preparats per afrontar aquest tipus de situacions, i d’aquesta manera podem escollir un 11 de total garanties», va apuntar l’entrenador.


El que podria estar en la porteria davant el Náxara CD és Josele Martínez. El jove porter murcià ha comptat amb minuts aquesta temporada, i podria tornar a la titularitat en la Copa del Rei. «No sé si jugaré o no, ja que Eder [Sarabia] no diu l’alineació fins a l’últim moment, però d’igual manera aniré amb ganes i il·lusió igual que en cada partit de lliga», va dir Martínez, mentre explicava algunes de les claus del partit d’avui indicant que «sabem que enfront tindrem un rival que ens posarà les coses molt difícils i buscaran el joc directe donat que les dimensions del camp són petites. Hem d’estar molt atents a les segones jugades, en les centrades a l’àrea i quan nosaltres tinguem la pilota intentar jugar com sabem».


Un discurs similar va seguir un dels capitans tricolor, Rubén Bover, i va voler fer referència a la participació de l’equip ara fa dues temporades, quan es van enfrontar al Leganés i van estar a punt de donar la sorpresa. «La Copa del Rei és una competició que tots volem disputar, ja que et dona l’oportunitat de poder fer coses maques i el fet de poder arribar a guanyar a equips de la Primera Divisió», va declarar Bover, que també va ser curós en assenyalar que «sabem que serà un partit físic, amb un camp petit i en el que haurem de sortir victoriosos de cada jugada, perquè si no se’ns complicarà». L’FC Andorra afronta el primer repte en la competició del KO, sabent de primera mà que qualsevol mena de detall podrà decantar la balança cap a un costat o cap a l’altre, indistintament. 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Haurem d’estar preparats per a qualsevol situació perquè, si no, no tindrem possibilitats de passar»

 

Rubén Bover - Jugador de l'FC Andorra

«La Copa del Rei és una competició que tots volem disputar, ja que et dona l’oportunitat de fer coses maques»

 

Josele Martínez - Jugador de l'FC Andorra

«Sabem que enfront tindrem un rival que ens posarà les coses molt difícils, i que buscaran un joc molt directe»

PUBLICITAT
PUBLICITAT