PUBLICITAT

CR adverteix d'una contradicció en la llei de taxes del tabac

  • ApC comparteix l'esmena, així com la demanda que l'entrada en vigor sigui al juny
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller reformista Amadeu Rosell, a la Casa de la Vall. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els grups parlamentaris de l'oposició, CR i ApC, van presentat diverses esmenes a l'articulat al projecte de llei de taxes del tabac, entre d'altres motius, per corregir una contradicció que deixaria sense efecte l'increment d'impostos.

Segons van explicar a l'ANA el conseller reformista Amadeu Rossell i el president d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, el projecte de llei aplica el nou increment sobre la Llei del 2010 de modificació de la Llei d'impostos especials del 2008, però al mateix temps es deroga l'article afectat de la Llei del 2010, cosa que provocaria que la pujada de taxes no tingués efecte.

D'altra banda, els dos grups van proposar que l'entrada en vigor de l'increment dels impostos es posposi fins al juny, per no perjudicar els colliters de tabac, i que en l'exposició de motius no es parli dels «tràfics il·lícits» de tabac. Coalició Reformista, a més, vol modificar a la baixa l'increment dels impostos. Per corregir la contradicció que assenyalen els dos grups parlamentaris, ApC va proposar que la nova pujada es faci en base a la Llei del 2010 o que en tot cas se suprimeixi la disposició que deroga l'article 9 de la Llei 11/2010 que ja tenia com a finalitat una primera pujada dels impostos. De la seva banda, els reformistes van presentat una esmena de supressió de l'esmentada disposició derogatòria.

quatre esmenes reformistes / Els objectius del grup reformista són que no es parli de contraban a l'exposició de motius, que l'entrada en vigor de la llei sigui l'1 de juny, i proposar un augment més moderat de l'impost. Concretament, CR volque l'augment del paquet de tabac ros sigui de 0,15 euros enfront dels 0,29 que vol aplicar el Govern, i que el tabac de picadura costi 37,88 euros el quilo i no 45,5. Finalment, la quarta esmena reformista va destinada a suprimir la disposició derogatòria per evitar la contradicció que planteja el projecte de llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT