PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Contractar a l’origen, la solució dels hotels per salvar la temporada

El visitant de proximitat ja han anticipat les seves reserves per a l’hivern

Per El Periòdic

matge d’arxiu d’uns turistes a l’avinguda Meritxell.
matge d’arxiu d’uns turistes a l’avinguda Meritxell. | L.B.S.

Els hotelers frisen per donar el tret de sortida a una temporada que s’espera atípica i que esperen que sigui el punt de partida a la recuperació dels sector. Van explicar que no serà ni de bon tros una temporada com les d’abans de la pandèmia, però confien que sabran adaptar-se als canvis que ha comportat el coronavirus. Els mercats de proximitat, tant l’espanyol com el francès, van anticipar reserves coincidint amb els seus respectius períodes de vacances i caps de setmana. Son dos mercats en els quals es confia, mentre que en altres d’internacionals la incertesa plana sobre la temporada a causa de les restriccions sanitàries de cada país.

A data d’avui, l’anglès i el portuguès són els dos mercats internacionals més ferms. Altres més llunyans com l’israelià o el polonès i que treballen amb volums importants estan a l’expectativa, i els que pràcticament es donen per perduts són els de Rússia i altres països de l’antiga Unió Soviètica donada la situació complexa que registren en matèria sanitària a causa de la Covid-19.

Els touroperadors van assegurar que Andorra s’ha guanyat l’etiqueta de destinació segura i atractiva més enllà de l’esquí. L’alt índex de vacunació de la població hi ajuda, igual que el respecte a les mesures que les autoritats sanitàries han anat implementant per contenir els contagis. Aquest escenari fa que el Principat sigui una destinació atractiva i davant l’arribada de turistes el sector necessita rearmar-se. I és aquí on sorgeix un nou problema: la manca de personal.

Una part dels hotelers han optat per contractar en origen. «El mercat laboral s’ha sacsejat i ara ens està costant moltíssim trobar personal», va explicar Gerard Montané, copropietari del grup Hotansa. «Actualment si els treballadors no tenen allotjament des de l’origen és molt difícil que vinguin, no els surt a compte i en aquest sentit tenim un problema de país que s’ha de resoldre», va afegir, segons l’ANA. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT