PUBLICITAT

Andorra la Vella

Bon inici del Poblet de Nadal

Els comerciants destaquen l’afluència de visitants el cap de setmana després de la inauguració

Per Laia Bautista

Un moment del Poblet de Nadal el dissabte a la tarda.
Un moment del Poblet de Nadal el dissabte a la tarda. | L.B.S.

El Nadal arriba al Principat amb l’obertura del tradicional Poblet de Nadal a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella i, com cada any, l’espai compta amb el gran Caga Tió i amb un total de 30 paradetes repartides en dues zones, 19 de gastronomia i 19 d’artesania creativa;  Com a novetat hi ha l’espai Neret, after-shopping amb música en directe d’artistes del país i per als més menuts hi ha El Talleret dels Menairons, un espai destinat als infants d’entre quatre i set anys on es fan activitats i tallers sobre aquests éssers diminuts d’Andorra.

El primer cap de setmana després de la inauguració, que va tenir lloc el divendres, els comerciants van destacar que estaven «molt contents» per l’afluència de visitants al mercat i molts d’ells van manifestar que de moment han tingut unes «bones vendes». «El divendres va ser extraordinari i dissabte també va ser molt bo», va assegurar el propietari de la camioneta de productes agrícoles i artesans d’Andorra, Lluís de Juan. En el seu cas, va voler agrair al comú de la parròquia per la seva «gran predisposició» a l’hora de fer el Mercat, afirmant que «després de sis anys, ja s’ha consolidat el Mercat de Nadal» com una tradició més del Principat.

En la mateixa línia, el propietari d’una de les creperies més conegudes al país, Ernesto Amilcar, va afirmar que el primer cap de setmana ha estat «fenomenal». «El poblet, com sempre, és bellíssim i hi ha molta vida», va recalcar. A més, va assegurar que des de l’obertura ha tingut molts clients i té molt bona previsió per als pròxims dies, recordant que «estarà obert fins al darrer dia par satisfer els cors dels clients».

Pel que fa a les paradetes d’artesania, les germanes de l’empresa andorrana Laminand, l’Alba i l’Olga Moran, van posar de manifest que estan «molt contentes» de poder estar de nou al Poblet de Nadal. Per aquest motiu, van anunciar que de cara al pont «tindrem més productes nous. Des d’unes boles plantables i un petit arbre per plantar fins a joguines de fusta personalitzables». A més, van detallar que per apropar més els clients als seus productes, des de la seva paradeta poden fer personalitzacions d’alguns dels seus productes amb un termini d’uns 30 minuts aproximadament.

Tallers infantils

 Carol Caubet és la narradora d’històries per als infants que visitin el Poblet de Nadal enguany. Les encarregades de El Talleret dels Menairons, Carla Maro i Susana Simoes, van posar en relleu l’«apassionant» manera en la qual narra els contes per als més petits, una activitat que té lloc a les 12.30 hores. «Aquest cap de setmana hem tingut al voltant d’una centena de nens als tallers», van destacar, recordant que l’aforament a les activitats és d’un màxim de 18 persones. A més, les encarregades van explicar que l’espai està destinat als nens d’entre quatre i set anys, tot i que en el cas que s’hi apropi algun menut de tres anys, un dels pares els ha d’acompanyar per a poder dur a terme les activitats. Simoes va afegir que alguns dels tallers que es realitzen a la placeta coberta són de plàstica per pintar Menairons i fer adorns amb argila blanca per l’arbre de Nadal. L’espai El Talleret dels Menairons obre de les 12.30 hores fins a les 13.00 hores i de les 16.30 hores fins al tancament del Poblet de Nadal.

Neret, after-shopping

 Enguany, una de les novetats del Poblet és l’espai Neret, after-shopping, un espai destinat per a prendre alguna cosa per beure i menjar amb música en directe. Un dels responsables d’aquesta zona, Ot Canturri, va explicar que l’afluència aquest cap de setmana ha anat «molt bé», fins al punt d’omplir l’aforament limitat a 80 persones que van provocar cues per a viure l’experiència nadalenca. «És el primer cop que es fa per al Poblet de Nadal i esperem que es pugui repetir pels pròxims anys», va manifestar. Quant al tema de la música, va puntualitzar que primer es fa un concert, i després, hi ha un discjòquei, destacant la presència d’alguns artistes residents com Richy Vuelcom i John Holt. Cal recordar que és obligatori l’ús de la mascareta i s’ha de mantenir la distància de seguretat dins del Poblet. Per això, el comú ha penjat diversos cartells amb totes les indicacions que han de seguir els visitants, a banda que regularment informen de la normativa en diferents idiomes per megafonia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT