PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Puig participa en la Federació Internacional de Joves Liberals

Es tracta de la primera trobada presencial després de la pandèmia

Per El Periòdic

A l’esquerra Toni Puig, a l’Assemblea de la IFLRY a Atenes.
A l’esquerra Toni Puig, a l’Assemblea de la IFLRY a Atenes. | Joves Liberals

Els Joves Liberals han participat en la primera Assemblea presencial de la Federació Internacional de Joves Liberals (IFLRY) des de l’inici de la pandèmia. La trobada que va tenir lloc a Atenes, capital de Grècia, es va celebrar en format híbrid, ja que les restriccions sanitàries van limitar l’aforament. Per part dels Joves Liberals hi va participar Toni Puig, president de l’organització, i des de fa unes setmanes també secretari de Relacions Internacionals de Liberals.

Durant l’Assemblea, celebrada des de divendres i fins ahir, les agrupacions juvenils dels partits liberals internacionals van aprovar fins a 10 resolucions que guiaran l’acció política de la IFLRY al llarg dels pròxims mesos. Entre les resolucions aprovades, van instar al govern xinès a protegir els drets de la comunitat LGBTIQ+, així com la llibertat d’expressió dels seus ciutadans. També van instar els països democràtics a reconèixer Taiwan com un estat de ple dret, així com condemnar enèrgicament el cop d’estat militar produït a Myanmar, el qual atempta contra la llibertat del seu poble.

Aquesta Assemblea va escollir als càrrecs de vicepresidents de la institució que per estatuts tenen un límit d’un any. En aquesta ocasió, van ser  escollits Yevheniia Fedotova de LDLU Ucraina, Sam Hudis de Young Democrats USA, Abdallah Abdoh de Free Thought Forum Jordania i Bram Roodhart de JOVD Holanda.

L’Assemblea de la IFLRY també va servir per continuar ampliant el nombre d’organitzacions que en formen part. En concret, aquest cap de setmana es va acceptar com a membre associat el Young Yesh Atid d’Israel, OJLCI de Côte d’Ivoire i l’Ahrar de Síria. També es va aprovar l’entrada com a membre observador els joves vascos d’Euzko Gastedi i el CEEP senegalès.

Des de Joves Liberals es fa una molt bona valoració d’aquesta Assemblea, ja que «hem pogut explicar les nostres prioritats en les quals la IFLRY ens podrà ajudar en la seva consecució», va assegurar Toni Puig. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT