PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Alianza Española’ guanya les eleccions per al nou CRE

Prop d’un centenar de persones voten per elegir el nou Consell de Residents Espanyols

Per Laia Bautista

Imatge d’arxiu de l’entrada al consolat i a l’ambaixada d’Espanya a Andorra.
Imatge d’arxiu de l’entrada al consolat i a l’ambaixada d’Espanya a Andorra. | Tony Lara

La candidatura Alianza Española, liderada per Gerardo Vizmanos, ha guanyat les eleccions del Consell de Residents Espanyols (CRE) amb un total de 64 vots, respecte als 21 que va obtenir la llista de Somos españoles en Andorra (presidida per Ana Sáenz com a cap de la llista i Joan Casellas com a representant), segons van informar fons oficioses. Concretament, es preveu que els titulars per a la constitució del nou CRE seran cinc de la candidatura de Vizmanos i dos de la llista de Sáenz. Cal recordar que les votacions per escollir el nou CRE van cloure ahir a les 14.00 hores. A més, els ciutadans que van desitjar-ho, van poder fer el seu vot de manera anticipada, al llarg de la setmana passada dipositant-lo al consolat espanyol. 

Des del consolat general d’Espanya a Andorra van informar que enguany s’ha triplicat la participació respecte a les darreres eleccions que van tenir lloc l’any 2012. Des del consolat van ressaltar que «és un resultat positiu i inesperat», donades les condicions climatològiques adverses que va haver-hi al llarg de la jornada d’ahir. A més van manifestar que aquesta participació «denota un interès per part de la ciutadania espanyola establerta al Principat per la constitució d’aquest òrgan consultiu».

Pel que fa a la participació d’aquest any, el consolat va comunicar que ha estat «notablement superior al de la darrera votació l’any 2012», ja que van assegurar que s’ha triplicat la votació. En aquella ocasió van rebre un total de 32 vots, per tant, enguany podem calcular que se n’han rebut prop d’una norantena. Ara bé, al llarg de la jornada d’avui, es reunirà la comissió electoral per validar els resultats, que encara no són definitius, i posteriorment, es realitzarà l’atribució dels llocs segons els resultats electorals.

El CRE és un òrgan consultiu i representatiu de la comunitat espanyola a Andorra. Les funcions del CRE són: fer el conducte de comunicació entre les comunitats espanyoles a l’exterior i les corresponents oficines consulars, debatre i proposar les mesures relacionades (com a òrgan consultiu) que contribueixin a millorar-la en l’àmbit de la seva circumscripció, assessorar i informar el consolat en assumptes que afectin la comunitat espanyola, difondre les mesures adoptades per les administracions públiques que afectin els espanyols residents, cooperar i col·laborar amb el consolat en els processos electorals del CRE i, finalment, participar de manera reglamentària quan en el procediment de concessió d’ajudes i subvencions establides a favor dels espanyols residents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT