PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ucraïnesos, búlgars i txecs substituiran els russos a l’hivern

Les agències consideren que les reserves directes en línia estan fent-los la competència

Per Laia Bautista

Imatge d’arxiu de l’aparador d’una agència de viatges.
Imatge d’arxiu de l’aparador d’una agència de viatges. | El Periòdic

Els ucraïnesos i els búlgars substituiran els russos aquesta temporada d’hivern, segons van anunciar la directora de l’agència de viatges Open Andorra, Yulia Kovaleva, i el president de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Jaume Escoda, a EL PERIÒDIC. A banda d’això, les agències de viatges van destacar que el turisme privat i familiar va en augment mentre que l’escolar es manté indecís.

La directora de l’agència de viatges Open Andorra va explicar que el motiu pel qual el turisme rus no podrà arribar al Principat enguany és perquè el vaccí Sputnik V contra la Covid-19 encara no està aprovat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i, i per tant, molts països europeus han tancat les seves fronteres amb Rússia. «Hi ha molts russos que volen venir a Andorra a esquiar, però ara per ara, això no serà possible», va detallar la directora, afirmant que «aquest any no hi haurà pràcticament turisme rus a Andorra fins que no obrin la frontera». De fet, va manifestar que en el cas que obrin, per exemple al mes de desembre vindran molts russos, però de moment, els ucraïnesos són els que més han reservat en la seva empresa aquesta temporada. «De russos aquest any res. Aquest any serà més ucraïnesos», va declarar. L’empresa de Kovaleva treballa habitualment amb clients russos i d’altres països del nord. Per aquest motiu, va anticipar que el turisme amb el qual més treballaran aquest any serà l’ucraïnès. Altres nacionalitats que també han començat a fer reserves en la seva companyia de viatges són búlgars, txecs i russos residents a Espanya.

Àustria, Grècia, Eslovàquia, Montenegro, Egipte, Turquia i alguns països d’Aràbia saudita són algunes de les zones a les quals poden viatjar els russos, va detallar la directora, posant de manifest que, tot i que Espanya i França no els deixen entrar, estan buscant altres mecanismes per poder arribar al Principat. «El consolat de Rússia a Espanya ja ens ha fet saber que no podem fer el visat per viatjar a Andorra, exceptuant els casos urgents justificats», va aclarir Kovaleva.

En una línia similar, el president de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Jaume Escoda, va esmentar que els seus associats no tenen reserves de clients russos. «Serà complicat que hi hagi turista rus al Principat», va assegurar, per això va considerar que l’evolució de la pandèmia també està perjudicant als seus associats. A més, les reserves directes en línia, és un factor que consideren que està fent-los molt la competència. Per aquest motiu, Escoda va anunciar que «aquest any de pandèmia hem tingut associats que han invertit bastants diners per actualitzar-nos i posar-nos al dia en temes informàtics».

Pel que fa al turisme per a la temporada d’hivern d’enguany, el director va explicar que el turisme de proximitat –l’espanyol i el francès- «es mou força bé, però principalment a última hora». En canvi, el mercat belga va assenyalar que «està creixent respecte a anys anteriors» i l’anglès també menys en l’àmbit de grups escolars, on «hi ha molta petició, però no s’acaba de tancar completament». Així doncs, va puntualitzar que l’augment de l’índex de persones afectades per coronavirus està perjudicant les reserves de les agències, fet pel qual no tenen anul·lacions, però sí peticions que no s’acaben de confirmar. «El problema que tenim amb els escolars parteix de la inseguretat d’alguns  pares a l’hora d’autoritzar als seus fills per viatjar», va suposar. Així doncs, va cloure que la situació actual del mercat turístic en les agències de viatges es mostra més afavorida gràcies al turisme privat i familiar que no pas per l’escolar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT