PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Maria Ubach participa en la I Reunió de Ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans

Es referma l compromís per impulsar les quatre inciatives impulsades a Andorra

Per El Periòdic

La ministra durant un moment de la reunió d’ahir a Santo Domingo.
La ministra durant un moment de la reunió d’ahir a Santo Domingo. | Cimera Iberoamericana

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir a la I Reunió de Ministres d’Afers Exteriors Iberoamericans que es va celebrar a Santo Domingo, la capital de la República Dominicana. La trobada s’emmarca en les reunions ministerials de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que se celebrarà a la República Dominicana l’any 2022. 

Durant la reunió es va escollir el nou secretari general iberoamericà en substitució de Rebeca Grynspan, que va finalitzar el seu mandat el 10 de setembre després de vuit anys al capdavant de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB). Així doncs, es va triar a l’actual ministre de Relacions Exteriors de Xile, Andrés Allamand. També es va decidir que Equador serà la seu de la XIX Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. 

En la trobada també es va refermar el compromís de la Conferència Iberoamericana per impulsar les quatre iniciatives de cooperació que van sorgir de la XXVIII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar a Andorra al mes d’abril d’enguany. Unes iniciatives relacionades amb la conscienciació ciutadana per assolir els ODS, la lluita contra la malaltia de chagas, l’Institut de Llengües Indígenes i l’eliminació de la violència contra les dones.

La ministra també va mantenir diverses trobades bilaterals amb alguns dels seus homòlegs presents en la reunió a Santo Domingo. En concret, Ubach va reunir-se amb els ministres d’Afers Exteriors de Xile i de l’Uruguai, amb els quals va poder compartir temes d’interès comú i repassar les relacions entre països, a més de poder conversar amb els titulars d’Afers Exteriors de Portugal, Cuba, Argentina i Costa Rica. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT