PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La UE suspèn els vols amb el sud d’Àfrica per la variant òmicron

L’OMS alerta que aquesta variable presenta «mutacions preocupants»

Per Lídia López

Una família surt d’un aeroport després d’un vol.
Una família surt d’un aeroport després d’un vol. | Freepik

Els 27 països de la Unió Europea van acordar ahir a la tarda suspendre tots els vols provinents del sud d’Àfrica per tal de frenar la propagació de la nova variant de coronavirus sorgida a Sud-àfrica. En concret, el continent ha anul·lat els viatges amb Sud-àfrica, Lesotho, Botswana, Zimbàbue, Moçambic, Namíbia i Swazilàndia. 

Aquesta variable va ser batejada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a òmicron, seguint la nomenclatura amb lletres gregues, i té amoïnat l’ens. «Aquesta variant té un gran nombre de mutacions, algunes de les quals són preocupants», va apuntar l’OMS en un comunicat, afegint que «l’evidència preliminar suggereix un major risc de reinfecció amb aquesta variant en comparació amb altres». De fet, a Sud-àfrica s’estava produint un pic de contagis les darreres setmanes, coincidint amb la detecció de la nova variant, de la qual es va situar el primer cas  observat el 9 de novembre.

En qualsevol cas, a Europa ja s’havia certificat el primer contagi de la variant òmicron. Va ser a Bèlgica, i es tracta d’una dona jove que havia viatjat a Egipte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT