PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra viu el GESX, el primer esdeveniment d’eSports al país

Gallardo recorda l’impacte del Principat al Global Esport Summit de Madrid

Per El Periòdic

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, i el ministre d’Empreses, Jordi Gallardo, en la presentació d’ahir.
La cònsol major de la Massana, Olga Molné, i el ministre d’Empreses, Jordi Gallardo, en la presentació d’ahir. | SFGA/JAViladot

El GESX Andorra ja va arrencar al Teatre de les Fontetes de la Massana. Després de la benvinguda que va anar a càrrec primer de la cònsol major de la parròquia, Olga Molné; el ministre de la Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i del director del GESX, Antonio Lacasa. Entre els assistents a la sala s’hi trobava la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Villarrubla i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. A partir d’aquí, la primera taula rodona va servir per posar les bases perquè el Principat és un país eSport Friendly. En la mateixa, hi van prendre part el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert; el director de Retail Màrketing d’Andorra Telecom, Carles Casadevall; el CEO de Job and Play i president de l’Associació Andorrana d’Esports Electrònics, Sergio Segado; el responsable d’ANA Gaming, Eduard Piera i tot plegat moderat pel CEO de Whath you play, Manel Guerrero.

Durant la seva intervenció, Gallardo va posar en relleu que «estem davant del primer esdeveniment al país d’eSports» i va recordar l’impacte que va tenir Andorra durant la celebració del Global Esport Summit el passat octubre a Madrid. Gallardo va afegir que «volem potenciar el país com una destinació per a desenvolupar aquesta indústria i aquest és un pas més per donar-nos a conèixer». Per la seva part, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, va assenyalar que «el sector dels eSports internacionalment està consolidat i cada vegada rebem més demandes d’informació d’empresaris per a conèixer el que estem desenvolupant a Andorra. A més, en breu podrem veure l’aterratge de més iniciatives al país». Al seu torn, el director del GES, Antonio Lacasa va indicar que «aquest GESX Andorra suposa una gran fita perquè és una primera pedra d’implementació del Pla Estratègic d’Andorra després de la gran finestra de difusió que ha tingut en el GES de Madrid. Estem molt orgullosos de formar part del camí que Andorra ha traçat per al futur de l’entreteniment digital».

La segona de les taules rodones va comptar amb la presència de la cap de comunicació de l’Automòbil Club d’Andorra, Paola Pereira, qui ha exposat l’aposta de l’ACA per convertir el Principat en un hub del Sim Racing. La taula es va completar amb la presència del CEO i cofundador de Five Media Clan, Roger Espuga; el project managar de S2V, Marco Isengard Montouto, i Emilio Hurtado cap d’eSports i Gaming d’Auren Spain; tot moderat per al director d’Esports Bureau, Rafael Espinosa de los Monteros. Entremig, hi va haver dues ponències per parlar de casos d’èxit en el món dels eSports, que han anat a càrrec d’Òscar Sorian, CEO de Play the Game Agency i Marc Vilaregut, ex-CMO a Adam Foods, que van parlar de l’evolució que preveuen en el sector. Van posar sobre la taula el metavers, les criptomonedes i jocs com Other Ring, i d’Andrés Tortarolo, director de la secció d’eSports del Getafe i de Coliseum Gaming. La clausura del congrés va anar a càrrec de Marc Galabert. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT