PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP diu que ja hauria d’estar penada la violència de gènere

Les dones progressistes critiquen la lentitud per incloure la llei al codi penal

Per Laia Bautista

Un moment de la roda de premsa a la seu de Progressistes SDP.
Un moment de la roda de premsa a la seu de Progressistes SDP. | L.B.S.

Les dones del partit de Progressistes SDP van manifestar, en la roda de premsa d’ahir, que la violència de gènere ja hauria d’estar tipificada dins del codi penal d’Andorra. A la trobada van assistir la consellera d’Andorra la Vella, Meritxell Pujol, la consellera d’Ordino, Cristina Montolio, Sandra Cano i Elisabet Zoppetti.

«Com a dones progressistes que som estem molt en disconformitat que des del passat 15 de gener del 2015 el Consell General aprovés la llei per l’erradicació de la violència de gènere i domèstica, però que encara no estigui tipificada com a delicte al codi penal», va explicar Cano. En aquest sentit, Zoppetti va afegir que l’absència de la llei al codi penal «se’ns està fent molt llarg», assegurant que «les dones estan sent maltractades cada dia». Per exemplificar la gravetat de la situació, la progressista va explicar que de les 32 lleis que s’han publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) des del mes de gener, en cap hi consta la llei d’igualtat ni la modificació del codi penal, però, en canvi, sí que hi consta la modificació del codi de vestimenta dels consellers. «És més urgent incloure la llei per erradicar la violència envers les dones que com ha d’anar vestit un conseller», va recalcar, afegint que «el que ha de fer el Consell General és espavilar per incloure la llei, perquè és un greu incompliment com a dones que som el fet que se’ns violenti».

Per a cloure, Cano va assenyalar que la reivindicació per l’erradicació d’aquesta violència no ha de ser només el 25 de novembre, sinó que s’ha de fer durant tot l’any, una acció que des del partit de Progressistes SDP van assegurar que ja ho posen en pràctica escrivint tribunes per publicar als mitjans de comunicació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT