PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp adjudica les obres del nou parc del Pas de la Casa

Els treballs s’iniciaran després de l’hivern i costaran 428.000 €

Per El Periòdic

La sessió del Consell de Comú d'Encamp.
La sessió del Consell de Comú d'Encamp. | Comú d\'Encamp

El Consell de Comú d’Encamp va adjudicar ahir l’execució de les obres de construcció del nou parc de lleure del Pas de la Casa, que estarà ubicat a la zona coneguda com l’antiga duana, per un import de 428.000 euros a l’empresa Construccions Antelo. La cònsol major, Laura Mas, va explicar que «hem projectat el parc de lleure que demanaven els veïns del Pas de la Casa i hem inclòs el màxim de les peticions fetes pel Consell d’infants» 

El parc tindrà dos nivells. La part superior de l’antiga duana connectarà directament amb el carrer del Ramal amb una escala. La nova zona de lleure tindrà jocs infantils i una zona de descans enjardinada a la part superior. A la part inferior, s’hi construirà un joc infantil de grans dimensions relacionada amb el món de la neu i s’adequarà una zona per a la pràctica esportiva. A més, es remodelarà l’aparcament d’autobusos i s’ampliaran les voravies per facilitar l’accessibilitat i millorar la connexió d’aquesta zona amb el centre del Pas de la Casa. 

D’altra banda, el Comú encampadà també va adjudicar ahir les obres per a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici de serveis comunals de l’antiga casa comuna a l’avinguda de François Mitterrand, així com la reforma de la planta baixa i la façana exterior. Actualment, aquest edifici acull els serveis de circulació i la policia. També acull Sercensa i els despatxos de diverses associacions de la parròquia. A la planta baixa hi ha els serveis de correus.

Laura Mas va anunciar que «estem fent un treball de millora de les instal·lacions, tant en la part visible per embellir la parròquia, com en les coses menys visibles, per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat». L’antiga casa comuna és un edifici comunal molt cèntric del qual gran part de la façana dona a la remodelada avinguda. El projecte de millora de l’eficiència energètica permetrà també dur a terme l’embelliment de la seva façana exterior, la reforma de tota la planta baixa, el canvi de sistema de calefacció (de gasoil es passarà a aerotèrmica) per un import total d’adjudicació de 475.000 euros.

D’aquesta manera, el Comú ha iniciat un pla de millora de les instal·lacions comunals per adequar-les a la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic (Litecc), amb l’objectiu i compromís de reduir les emissions i el consum d’energia, segons va informar ahir la corporació en un comunicat.

Per un altre costat, la sessió del Consell de Comú va atorgar els ajuts per a les activitats esportives del curs 2021-2022 a un total de vint entitats per un import de 369.000 euros. El canvi de reglament que es va aprovar en el Consell de Comú del mes de setembre, ja s’ha vist reflectit en aquest atorgament de manera que aquelles entitats que han acreditat titulacions dels seus monitors i entrenadors han obtingut un import superior respecte als anys anteriors. Així, destanquen el FC Encamp i l’Esquí Club Pas de la Casa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT