PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia reestructura el cos per «incentivar» l’activitat professional

El nou organigrama preveu que cinc dels set inspectors canviïn d’unitat operativa

Per Àlex Pont

El ministre de Justícia i el director de la Policia a la roda de premsa.
El ministre de Justícia i el director de la Policia a la roda de premsa. | A.P.

Una de les noves mesures que va anunciar el Consell de Ministres d’abans d’ahir va ser la reestructuració del Cos de Policia amb la finalitat «d’incentivar l’activitat professional dels agents i inspectors, treure’ls de la rutina i aportar idees noves», segons va explicar el director de la Policia, Jordi Moreno.

Amb motiu de la jubilació d’un dels directors adjunts i per «pròpia decisió» de Moreno, s’ha decidit cessar i nomenar gairebé la totalitat dels inspectors a àrees diferents a les quals pertanyien. D’aquesta manera, segons Moreno, «tots els comandaments estan d’acord amb la reestructuració i, de fet, també tenien ganes d’un canvi; els directors adjunts han mostrat el seu suport a aquesta mesura, tot i tenir petites discrepàncies». Una altra mesura que s’ha dut a terme és la nova denominació d’alguns dels subgrups, com per exemple dins l’àrea de policia administrativa i suport, al grup que s’encarrega del centre de dades policials se li ha afegit el terme «digitalització» per constatar que la transició tecnològica ens portarà a «agilitzar tots els tràmits de paper, cosa que suposarà una millora important per al cos», segons va afirmar Moreno.

Pel que fa a l’aspecte laboral, aquesta reestructuració no ha suposat cap acomiadament i, segons  va indicar el director de la Policia, «sortiran noves places de tots els rangs, des de l’escala intermèdia, fins a l’executiva i superior, cap al primer semestre de l’any que ve». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT