PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un emprenedor situa l’aposta per la digitalització com a clau de l’èxit

Villanueva pronuncia una conferència sobre el sector de la construcció

Per El Periòdic

La conferència es va celebrar a la seu de Crèdit Andorrà.
La conferència es va celebrar a la seu de Crèdit Andorrà. | ANA / A. S.

En una conferència que va pronunciar ahir a la seu de Crèdit Andorrà, el CEO i cofundador de 011h, constructora de nova generació, i cofundador de l’e-commerce de moda Privalia, Jose Manuel Villanueva, va afirmar que l’encaix entre el món de la moda i la construcció, les seves experiències empresarials, es troba en la digitalització.

L’any 2006, quan es va llençar Privalia, el sector del comerç de la moda no estava digitalitzat i «nosaltres vam ser els primers a Europa i a Espanya en llençar un projecte d’aquestes característiques», va indicar, afegint que van ser molt transformadors. De la mateixa manera, el sector de la construcció no ha canviat al llarg de 50 anys, i des de 011h han vist una oportunitat per canviar el sector. «En aquesta transformació, la sostenibilitat és el nostre principal fi, i la digitalització és un mitjà molt important perquè això passi», va exposar l’emprenedor.

El sector de la construcció, que genera un 10% del PIB d’una economia, també és un dels més contaminants. «El 10% d’emissió de CO2 es vincula a l’ús de materials per fer edificis com el formigó o l’acer», va puntualitzar. Per aquest motiu el títol de la conferència que va oferir -'La descarbonització de la construcció'-, ja que «tenim un sector molt gran i altament contaminant», va manifestar Villanueva, qui va emfasitzar la importància de la sostenibilitat per combatre el canvi climàtic. Per tant, en aquesta lluita, des de 011h volen ser un agent actiu. Concretament, defensen la transició cap a un model d’edificació sostenible basat en quatre pilars: components, industrialització, digitalització i sostenibilitat, amb l’ús de la fusta com a element principal.

Aquesta va ser la divuitena sessió del cicle de conferències Crèdit Andorrà Global Forum sobre futur i tendències globals, i forma part del programa d’activitats que promou la Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca a l’IESE. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT