PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS demana criteris objectius en la inversió pública als mitjans

La formació vol un pla d’ajudes, un organisme regulador i un estudi d’audiències

Per Albert Belis

Les conselleres socialdemòcrates, Susanna Vela i Judith Salazar, a la sala de premsa del Consell General.
Les conselleres socialdemòcrates, Susanna Vela i Judith Salazar, a la sala de premsa del Consell General. | PS

El grup parlamentari socialdemòcrata va presentar ahir la Proposta d’acord sobre la informació, els mitjans de comunicació i la publicitat institucional, segons van revelar ahir les conselleres generals Judith Salazar i Susanna Vela durant la roda de premsa celebrada al Consell General. La formació denuncia que actualment hi ha una manca de criteris objectius a l’hora de triar la inversió pública en els mitjans de comunicació. «Informar és responsabilitat de tots, així que volem que s’objectivin aquests criteris per la funció social que fan els mitjans i per assegurar-ne la pluralitat i la llibertat de premsa real, sobretot després que, per culpa de la pandèmia, algunes empreses de comunicació passen per dificultats», va afirmar Salazar.

La petició socialdemòcrata es basa en una demanda d’informació que van fer fa més d’un any i amb l’informe de Reporters Sense Fronteres, fet públic també ja fa un temps, on s’assegurava que Andorra havia baixat en el rànquing de la llibertat de premsa. «Tant el sector financer com l’Església tenen una gran influència», van denunciar. Al mateix temps, van explicar que cal un sistema que afavoreixi la independència dels professionals de la comunicació, perquè puguin treballar amb la «neutralitat» necessària.

En la proposta d’acord, el grup socialdemòcrata fa diverses peticions al Govern. D’entrada, incentivar la promoció en la concurrència pública i que, d’aquesta manera, els mitjans facin concursos públics per contractar professionals. També demanen un pla d’ajudes amb excepcions fiscals per compensar la caiguda de publicitat per la pandèmia i així es garanteixin els llocs de treball, realitzar un pla de comunicació institucional, la creació d’un organisme regulador i un estudi d’audiències, així com l’actualització de les activitats econòmiques per incloure perfils professionals i evitar l’intrusisme. Per últim, el PS també demana dos canvis legislatius, un dels quals seria la reforma de la llei de la Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), amb criteris de democratització i per assegurar una televisió plural.

D’altra banda, les conselleres socialdemòcrates també van valorar la obligació de mostrar el passaport Covid per entrar en diversos establiments. «Sempre hem donat suport a les mesures restrictives, així que si hi ha un criteri sanitari que ho justifica i el sector ho veu bé, a priori ens sembla bé, ja que els drets tenen el topall de la salut pública i així potser evitarem mals majors», va afirmar Salazar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT