PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El British College tanca fins al dilluns per l’alt nombre de casos

Augmenta la incidència a l’hospital, amb un ingressat més i un altre intubat a l’UCI

Per El Periòdic

Una sanitària prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19.
Una sanitària prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19. | SFGA / CESTEVE

El British College d’Andorra la Vella restarà tancat fins al pròxim dilluns a causa de l’alta incidència de casos al centre escolar. Així ho va informar ahir el Govern mitjançant el seu comunicat d’actualització epidemiològica, on sense detallar el nombre de positius totals de l’escola, va puntualitzar que hi ha contagis confirmats mitjançant prova diagnòstica en 10 de les seves 11 aules, i també entre l’equip docent. Aquesta mesura va ser acordada ahir a la tarda entre l’Oficina Covid, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i la mateixa escola, que oferirà classes telemàtiques als seus alumnes mentre duri el tancament. Així mateix, el Govern també va matisar que el dilluns es va dur a terme un cribratge específic a l’escola que es repetirà les jornades vinents, abans de la seva reobertura.

Seguint amb la informació de la població escolar, la incidència va tornar a anar a l’alça ahir, amb vuit aules més afectades. En concret, hi havia 59 classes en vigilància activa –dues total i 57 parcial–, i 29 més sota vigilància passiva. També va créixer l’afectació a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, que en les darreres hores havia guanyat un ingressat a planta i n’eren dos, i també havia augmentat en un pacient els ventilats mecànicament a l’UCI, que eren els tres hospitalitzats en aquest recurs. És a dir, que en total hi havia cinc ingressats a l’hospital.

Així mateix, les xifres globals de l’afectació de la pandèmia a Andorra es van mantenir estables, després d’incrementar en només una persona els casos actius –524– pel fet que es van confirmar 43 nous positius i 42 noves altes. En total, el Principat havia comptabilitzat 16.342 infectats i 15.688 recuperats. I, afortunadament, els òbits es van mantenir en 130.

En darrera instància, el Govern va compartir que durant la jornada del dilluns es van administrar 1.187 vaccins contra la Covid-19, dels quals 977 van ser terceres dosis –de 1.285–, 83 segones –d’un total de 54.115–, i 127 primeres dosis –sumaven 55.349–. Cal recordar que, al llarg del dia d’ahir, també es van estar inoculant vacunes al dispositiu de la plaça dels Braus.

Més morts a Europa

Per la seva banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va advertir ahir que a Europa es poden superar els 2,2 milions de morts a la primavera del 2022 si es manté el ritme actual de decessos al continent. Així, eleva a 700.000 la previsió de morts fins aleshores, augmentant en 200.000 persones el càlcul que va fer tres mesos enrere. I en aquest context, les autoritats europees segueixen apel·lant a la vacunació, pel fet que la mitjana dels 53 països és del 53,5% de la població.

Paral·lelament, també tiren endavant mesures com la demanda del certificat Covid, com és el cas de Catalunya que ahir va decidir requerir-lo per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències, a l’espera de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I es tracta també d’una possibilitat, la d’ampliar l’ús del certificat, que Andorra també pot prendre avui en el marc del Consell de Ministres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT