PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Fundació ONCA reprèn l’activitat del programa socioeducatiu

Els actes es faran al centre d’atenció a la salut mental, al Taller Claror i la residència DomusVi

Per El Periòdic

Un dels tallers.
Un dels tallers. | Fundació ONCA

La Fundació ONCA, promoguda pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, ha reprès l’activitat del programa socioeducatiu amb noves sessions del taller Música i creativitat dirigit als usuaris del centre de dia d’atenció a la salut mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). També s’han reprès les activitats del programa socioeducatiu Música al Claror destinat als residents del Taller Claror de la Seu d’Urgell i les sessions musicals a la residència de gent gran DomusVi Salita.

El coordinador del programa dirigit a les persones, Joan Hernández, va explicar que «a demanda del servei de l’atenció a la salut mental del SAAS, reprenem aquests tallers artístics, educatius i comunitaris on la música i el moviment són les nostres eines per crear un espai de confiança i ajudar a desenvolupar les habilitats socials dels pacients».

Les sessions de Música i creativitat amb el centre de dia es van iniciar el passat 8 de novembre. Es duran a terme setmanalment, seran conduïdes pel músic i educador social Ivan Caro i quinzenalment se sumarà a les activitats la ballarina i professora de dansa, Verònica Pérez, per poder treballar el moviment i la dansa amb la música. Per a Caro «tornar a realitzar aquests tallers després de tant de temps és un premi, tant per a les persones que el reben com per als professionals que el desenvolupem. És un moment perfecte per carregar les piles a l’ànima». 

Pel que fa a les sessions Música al Claror, enguany es continua treballant amb dos grups diferenciats, un resident i un altre extern per motius sanitaris. Així doncs, es faran 16 sessions de musicoteràpia a càrrec de Pilar Planavila i, a partir del març, s’afegirà al programa Hernández per treballar una segona part del curs més enfocada al treball de creació. Música al Claror es va iniciar el 19 d'octubre i les sessions són els dimarts de 15.15 a 16.30 hores.

Finalment, una altra de les propostes que s'estan duent a terme són els tallers musicals a la residència per a la gent gran Domus VI Salita. A càrrec dels violinistes Jordi Albelda i Àlex Arajol, es fan uns tallers d'escolta, performatius, didàctics i participatius a través de la música. Les sessions es van iniciar el passat 4 d'octubre i es duen a terme cada dilluns de les 10.30 a les 11.30 hores.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT